Включила в меню цей універсальний салат з оселедцем, щоб догодити кожному гостю: “Олів’є” і “Шуба” програють

На свята традиційно всі готують салати. Але спробуйте відійти від радянської класики у вигляді "Олів'є" і "Шуби". Цей новий салат з оселедцем нічим не гірше.

Оселедець – дуже популярна і недорога риба, яку подають не тільки як нарізку, а і додають в різні салати. Перше, що приходить на думку, це звісно “Шуба”, але нею все не обмежується.

Варто також сказати про користь оселедця, в ньому міститься безліч важливих для організму людини речовин – вітаміни групи В, вітамін А, кальцій, калій, магній, фосфор, натрій, залізо. Закуски з оселедцем на святковому столі можуть бути різноманітними. На цей раз пропонуємо цікавий салат, в якому всі інгредієнти підібрані максимально вдало.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля середнього розміру – 5 шт;
  • фіолетова цибуля – 1 шт;
  • філе слабосолоного оселедця – 200 г;
  • зелений горошок консервований – пів банки;
  • огірок свіжий – 1 шт;
  • для заправки олія або майонез;
  • сіль за смаком;
  • зелень кропу та петрушки.

Спосіб приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння та нарізаємо на тонкі напівкільця. У глибокій тарілці готуємо маринад для цибулі – вода, щіпка солі, цукру і 1 столова ложка яблучного оцту, перемішуємо та відправляємо в маринад цибулю. Залишаємо маринуватись на 30 хвилин.

Рецепт нового салату з оселедцем
Рецепт нового салату з оселедцем

Картоплю промиваємо і відварюємо в мундирі. По готовності охолоджуємо, знімаємо шкірку і нарізаємо невеликим кубиком.

Таким самим розміром кубика нарізаємо філе оселедця і свіжий огірок. Готові філе риби зазвичай без кісток, якщо розбирати самому – ретельно пройдіться по оселедцю, щоб прибрати кісточки.

Рецепт нового салату з оселедцем
Рецепт нового салату з оселедцем

Зелень промиваємо, обсушуємо та дрібно рубимо без стеблів.

У салатнику з’єднуємо всі інгредієнти – картоплю, оселедець, мариновану цибулю, огірок, зелень і додаємо половину банки зеленого горошку. Все ретельно перемішуємо. Заправляємо пахучою олією або майонезом, підсолюємо за смаком і ще раз перемішуємо.

Рецепт нового салату з оселедцем
Рецепт нового салату з оселедцем

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Спекла пиріг з ревенем і яблучним повидлом: пісочне тісто + цікава начинка. Рецепт із бабусиного записника

Приготуймо неймовірно смачний пиріг із ревенем та яблучним повидлом, який стане фаворитом у вашому арсеналі рецептів. Обов'язково спробуйте!

Народжені 2024 року: Олександр Усик, Лілія Ребрик, Віталій Козловський стали батьками – як виглядають діти

Серед знаменитостей у 2024 році розпочався справжній бебі-бум. Так, батьками нещодавно стали Олександр Усик, Лілія Ребрик, Віталій Козловський. Як виглядають нащадки?

Іван Попович звернув увагу на дивну поведінку Миколи Гнатюка давно: виконавець “Барабана” подався у монахи

Микола Гнатюк час від часу говорив у інтерв'ю, що після 60 років збирається стати ближчим до Бога. Так і трапилося. Перші дзвіночки були помітні ще задовго до цієї дати.