Смажені пиріжки з картоплею: хрустке, рум’яне, м’яке та зовсім не гумове тісто. Додаю секретний інгредієнт

Пиріжки з картоплею люблять всі, тому сьогодні ми підготували рецепт повітряних і водночас ніжних пиріжків. Про приготування крок за кроком – читайте нижче.

Смажені пиріжки з ніжного дріжджового тіста будуть до вподоби всім домашнім. Гарячі пиріжки порадують хрусткою скоринкою, а коли вони охолонуть, тісто стане повітряним і м’яким. Спробуйте!

Інгредієнти

  • Молоко (тепле) – 300 мл
  • Яйця – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 7 г з гіркою
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Оцет (9%) – 1 ст. ложка
  • Борошно – 550 г
  • Рослинна олія – 3 ст. ложки

Для начинки

  • Картопля – 8-10 шт.
  • Сало – 100 г
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сіль – 1 ч. ложка
Смажені пиріжки з картоплею
Смажені пиріжки з картоплею

Рецепт

У глибоку миску влити молоко, додати цукор і всипати дріжджі. Перемішувати вінчиком до розчинення дріжджів. Туди ж збити одне яйце, додати сіль та знову перемішати. Просіяти половину пшеничного борошна і замішати тісто вінчиком. Влити рослинну олію та додати секретний інгредієнт – оцет. Добре перемішати. Всипати залишену половину борошна й замішувати тісто руками. Накрити харчовою плівкою і залишити в теплому місці на 1-1.5 години.

Очистити картоплю від шкірки та нарізати четвертинами. Перекласти в каструлю, посолити, залити водою, накрити кришкою, відправити на плиту і варити до готовності. Нарізати цибулю та сало дрібними кубиками. Обсмажити сало з цибулею до золотистого кольору.

З відвареної картоплі злити воду, залишивши трохи на дні. Приготувати пюре. До картопляного пюре перекласти цибулю з салом, перемішати й залишити вистигати. Розкачати одну частину тіста в пласт і вирізати кружечки за допомогою чашки. На кружечок з тіста викласти трохи начинки, а потім защепити краї, формуючи пиріжок. Таким чином приготувати пиріжки з залишеного тіста та картоплі.

Готувати заготовки на сковороді з рослинною олією. Смажити з обох боків до золотистості. Готові пиріжки викладати на застелену паперовим рушником тарілку, щоб забрати зайву олію. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Іван Попович звернув увагу на дивну поведінку Миколи Гнатюка давно: виконавець “Барабана” подався у монахи

Микола Гнатюк час від часу говорив у інтерв'ю, що після 60 років збирається стати ближчим до Бога. Так і трапилося. Перші дзвіночки були помітні ще задовго до цієї дати.

На сніданок чи вечерю смажу капустяні млинці: мороки небагато, натомість чоловік та діти ситі й вдоволені

Приготувати ситну вечерю можна без будь-яких серйозних зусиль. Капустяні млинці виходять смачними й ситними, тож можна їх використовувати як повноцінну страву на сніданок чи вечерю.

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.