Улюблений дачний рецепт: готую один раз та дістаю з морозилки, коли треба. Така смакота, і завжди під рукою

Цей рецепт обов'язково припаде до вподоби тим, хто цінує свій час. Дізнайтесь, як покроково приготувати тефтелі, а потім заморозити так, щоб вони не втратили вигляд.

Існує багато різноманітних страв, які піддаються заморожуванню. Для багатьох господинь це досить зручно. Приготувавши заготовки один раз, можна діставати їх із морозильної камери та приготувати на плиті, запекти в духовці чи розігріти в мікрохвильовій печі. Головна перевага заморожених продуктів – швидке приготування сніданку, обіду або вечері для всієї сім’ї.

Сьогодні ми розповімо про одну з популярних заготовок серед тих, що можна заморожувати – ароматні тефтелі з рисом. Розглянемо, які інгредієнти для приготування нам знадобляться.

Інгредієнти

  • М’ясний фарш – 1 кг
  • Рисова крупа – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Приправа хмелі-сунелі – 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений – 1 ч. ложка
  • Солодка паприка – до смаку
Готую один раз та дістаю з морозилки, коли треба
Готую один раз та дістаю з морозилки, коли треба

Покроковий рецепт

Ретельно промити рисову крупу та замочити в теплій воді. Пропустити шматочки м’яса через м’ясорубку і перекласти фарш у глибоку посудину (м’ясо можна використовувати будь-яке). Злити воду з рису та додати до фаршу.

Нарізати ріпчасту цибулю довільними шматочками, помістити в чашу блендера та подрібнити. Перекласти цибулю в миску до м’яса. Додати сіль, перець чорний мелений, солодку паприку та хмелі-сунелі. За бажанням приправити улюбленими спеціями. Перемішати всі компоненти руками, а потім добре відбити.

Застелити поверхню для замороження харчовою плівкою. З готового фаршу сформувати тефтельки бажаної форми та викладати на підготовлену поверхню. Відправити в морозильну камеру. Коли заготовки добре заморозяться, вийняти поверхню з морозилки та перекласти тефтельки порціями в поліетиленові пакети.

Готові напівфабрикати знову прибрати в морозильну камеру й діставати, коли потрібно. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.

На цю вечерю прибігають навіть сусіди. Просто, але як же смачно виходить: курячий суп із сирними кульками

Суп - це знайома всім проста і смачна страва, яка також вважається корисною. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт курячого супу з сирними кульками, який сподобається кожному з першої ж спроби.

Беру курку та помідори і готую геніальний салат: оригінальний рецепт з доступних продуктів на свято

Приготуйте цю страву один раз і ви будете робити її постійно. З найпростіших продуктів виходить оригінальний салат, який з легкістю стане зіркою святкового столу.