Не рецепт, а золото! М’який і соковитий шашлик з димком у духовці: весь секрет у правильному маринаді

Шашлик – смачне, замариноване м'ясо запечене на мангалі. Та приготувати смачний шашлик можна не лише на природі. Як запекти шашлик у духовці – далі у матеріалі.

Мабуть немає людей, які не люблять шашлик. М’яке, соковите, з ароматом диму – таке м’ясо особливе і ні з чим не зрівняється. Та не завжди є можливість виїхати на природу, щоб приготувати шашлик. В такому випадку, можна приготувати його і вдома.

До вашої уваги рецепт дуже смачно шашлику у духовці. М’ясо виходить м’яким та соковитим і з димком. Секрет приготування смачного шашлику у маринаді.

Необхідні інгредієнти:

  • свинина – 1 кг.

Для маринаду:

  • червоне вино – 140 мл;
  • приправа до шашлику – 1 ст.л;
  • сіль – 1 ст.л (без гірки);
  • цибуля – 2 шт;
  • чорний перець – 1 ч.л;
  • копчена паприка – 1 ст.л;
  • олія – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Для приготування шашлику потрібно обрати правильне м’ясо. Найкраще підійде ошийок, або як альтернатива – корейка. Також для приготування шашликів у духовці потрібні будуть дерев’яні шпажки. Замочіть їх у холодній воді на годину, щоб вони потім не горіли.

Свинину нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо у глибоку миску.

Рецепт м'якого шашлику зі свинини з димком у духовці
Рецепт м’якого шашлику зі свинини з димком у духовці

Додаємо до м’яса приправу, сіль та перець. Цибулю натріть на дрібну тертку, або перебийте у блендері і додайте до свинини. Все ретельно перемішайте і зробіть начебто масаж свинині, щоб спеції втерлися у м’ясо.

Наступний інгредієнт для маринаду – вино. Обирайте червоне сухе вино. Алкоголь під час приготування випарується, залишиться лише неповторний смак і аромат. Варто зауважити, що цей інгредієнт можна не додавати, маринад на основі цибулевого пюре також виходить дуже смачним, та з вином вийде ще цікавіше.

Рецепт м'якого шашлику зі свинини з димком у духовці
Рецепт м’якого шашлику зі свинини з димком у духовці

Даємо м’ясу добре промаринуватися: мінімум кілька годин, а краще на добу. Після цього шматочки нанизайте на шпажки і змастіть олією. Форму для запікання застеліть пергаментним папером і викладіть шашлички.

Рецепт м'якого шашлику зі свинини з димком у духовці
Рецепт м’якого шашлику зі свинини з димком у духовці

Запікайте шашлики у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 50-60 хвилин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.