Салат з капусти як у радянській їдальні: бабуся підказала, як зробити “той самий” смак. Просто і дуже смачно

Салат з капусти – дуже смачна, поживна і корисна страва, яку зможе приготувати абсолютно кожен. Він добре поєднується з будь-якими м'ясними додатками і гарніром, так само його можна подавати окремо.

Капуста містить у собі всі корисні речовини, необхідні для повноцінного життя. Вона добре впливає на процеси обміну речовин, має знеболювальну та протизапальну дію. Харчові волокна, що знаходяться в капусті, добре виводять з організму людини холестерин.

Капуста є практично у всіх системах харчування та по праву вважається дієтичним продуктом. Будь-який вид капусти містить менше 30 ккал за 100 грамів. Такий корисний овоч обов’язково має бути у вашому раціоні, а рецепт цього салату з капустою за смаком не відрізнити від точно такого ж, як колись подавали в радянських їдальнях.

Необхідні інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 700 г;
  • морква – 2 шт;
  • оцет яблучний – 4 ст.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Спочатку треба підготувати капусту, адже вона основний інгредієнт нашого салату. Миємо овоч, обриваємо верхнє листя і дрібно нарізаємо.

Рецепт корисного салату з капусти

Посипаємо сіллю і добре розминаємо нашинковану капусту руками. Додаємо 4 столові ложки яблучного оцту і нагріваємо капусту, помішуючи, на слабкому вогні до теплого стану. Важливо не тушкувати її, а просто прогріти. Після цього додаємо цукор і перемішуємо.

Рецепт корисного салату з капусти

На великій тертці натираємо моркву і додаємо до вже готової капусти. Ретельно все перемішуємо та відставляємо в холодильник на пів годинки. На цьому етапі треба скуштувати салат і за потреби додати солі, оцту або цукру. Спирайтесь на власний смак, а не на список інгредієнтів. Перед подачею заправляємо салат з капустою олією і подаємо на стіл у глибокому салатнику.

Рецепт корисного салату з капусти

За смаком такий салат не відрізнити від того самого з їдальні в 90-х. А якщо додати до нього котлети і стакан компоту, то ніби в минулому побуваєте. Головна перевага цього рецепту – користь і бюджетність, адже інгредієнти прості, їх небагато і коштують вони дешево.

Смачного!