Діти просять, щоб готувала щодня. У школі всі випрошують рецепт: ніжні й тонкі млинці з шоколадним соусом

Кожен любить млинці. Ця знайома всім страва, здається, не може вже нічим здивувати. Але варто додати шоколадного соусу, і млинці відкриють себе по-новому. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Для приготування тіста для млинців знадобиться:

  • Яйця – 3 штуки
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ряжанка – 200 мілілітрів
  • Вода холодна – 200 мілілітрів
  • Борошно пшеничне – 100 грамів
  • Олія рослинна – 2 столові ложки

Для початку приготуйте тісто для млинців. У глибокій мисці збийте курячі яйця, додайте ряжанку або замініть її кефіром. Поступово всипайте борошно, влийте воду, сіль і цукор, ретельно перемішуючи вінчиком або виделкою. За бажанням можна додати трохи ванільного цукру для аромату. Потім влийте рослинну олію і залиште тісто на 15 хвилин для активації клейковини.

Тепер розігрійте сковорідку і змастіть її олією. Влийте половину половника тіста і розрівняйте його на сковороді, щоб отримати млинець. Обсмажуйте його з обох боків по 1-2 хвилини на помірному вогні. Повторіть процес для решти млинців і викладіть їх на тарілку.

Млинці з шоколадним соусом
Млинці з шоколадним соусом

Для шоколадного соусу потрібно:

  • Молоко – 200 мілілітрів
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Какао-порошок – 2,5 столові ложки
  • Масло вершкове – 30 грамів

Для приготування шоколадного соусу в ковші або сотейнику змішайте цукор, сіль і какао-порошок. Додайте борошно і влийте молоко. Акуратно розмішайте все вінчиком. Помістіть ємність на плиту і прогрійте соус приблизно 2-3 хвилини, потім перемішайте.

Зменшіть нагрівання до помірного і проваріть соус ще 5-6 хвилин, помішуючи вінчиком. Він повинен стати густішим. Вимкніть нагрів і вмішайте вершкове масло. Накрийте шоколадний соус харчовою плівкою і залиште його на холоді приблизно 30 хвилин.

Млинці з шоколадним соусом готові!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.