Якщо прокис кефір, то його не виливаю, а готую пухкі та смачні оладки: виходять ще кращі, ніж зі звичайного

Ці пухкі оладки на кислому кефірі стануть ідеальним сніданком для вас і вашої родини. Приготування не відніме багато часу, а смак – приємно здивує.

Сніданок – це час, коли ми можемо почати свій день з чогось смачненького. І ніщо не підходить так, як пухкі оладки, які тануть у роті, нагадуючи про ласощі з дитинства. Сьогодні ми поділимося унікальним рецептом пухких оладок на кислому кефірі, які стануть ідеальним доповненням до будь-якого сніданку.

Пухкі оладки на кефірі для ідеального сніданку
Пухкі оладки на кефірі для ідеального сніданку

Інгредієнти:

  • 500 мл кислого кефіру
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 70 г цукру
  • 400 г борошна
  • Соняшникова олія для смаження

Приготування:

Для початку потрібно взбити яйця разом з цукром до отримання пухкої та повітряної маси. Далі додати кислий кефір і перемішати до однорідності.

Додайте сіль і соду до тіста. Кефір погасить соду і неприємного присмаку не залишиться, зате оладки будуть пухкими. Поступово додавайте борошно, помішуючи до утворення гладкого тіста. Воно має бути рідшим за звичайне тісто для оладок.

Розігрійте сковорідку з соняшниковою олією на середньому вогні. Ложкою розкладіть порції тіста на сковорідку, залишаючи деякий проміжок між оладками. Смажте з обох сторін до золотистого кольору. Оладки повинні піднятися та трохи збільшитися у розмірі.

Оладки на кислому кефірі виходять пухкі та ароматні
Оладки на кислому кефірі виходять пухкі та ароматні

Подавайте оладки гарячими з медом, сиропом, свіжими ягодами або йогуртом за вашим смаком. Ці пухкі оладки з кислого кефіру точно здивують ваші смакові рецептори та залишать вас повністю задоволеними результатом.

З цими оладками можна експериментувати, наприклад, не додавати цукор, додати трохи зелені, і тоді вийдуть чудові солоні оладки, які будуть ідеально смакувати з борщем або будь-якими іншими першими стравами. Якщо все ж таки ваш вибір пав на солодкий варіант, можна додати ягоди або шоколадну крихту, щоб зробити ці оладки ще більш смачними та розкішними.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.