Інших рецептів для мене просто не існує: сирна запіканка як в дитячому садочку. Будете пищати від захвату

Багато хто пам'ятає з дитинства таку страву, як сирна запіканка. Цю пишну і ніжну смакоту можна приготувати і зараз, причому просто і в домашніх умовах. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Сирна запіканка – це дуже проста, але водночас смачна страва, яка поверне вас у дитинство і дасть знову відчути атмосферу дитячого садка. В її приготування важливу роль відіграє якість сиру: що він кращий, то смачнішою виходить запіканка. Вона чудово гармонує з різними начинками. У нашому випадку, це будуть родзинки, але можна брати курагу, інші сухофрукти або цукати.

Для приготування такої сирної запіканки знадобиться:

  • Сир – 500 грамів
  • Яйця – 2 штуки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сметана – 3 столові ложки
  • Манка – 2 столові ложки
  • Родзинки – за смаком
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Ванільний цукор – 1 столова ложка

Для початку родзинки слід замочити, щоб вони стали м’якими. Сир потрібно розім’яти виделкою і додати в нього збиті яйця, сіль, сметану, манку, цукор, ванільний цукор для аромату та родзинки за смаком.

Сирна запіканка
Сирна запіканка

Гарненько перемішайте масу до однорідної консистенції, за потреби можна скористатися блендером. Тепер, щоб манка розбухла і запіканка краще пропеклася, залиште сирну масу на 20 хвилин.

Далі можна переходити до випікання. Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть форму для випікання рослинною олією, її також можна замінити і вершковим маслом.

Тепер перекладіть масу у форму і відправте її в духовку на 40-45 хвилин. Після цього вимкніть духовку, але залиште запіканку в духовці, що остигає, ще хвилин на 20. Дістаньте запіканку з форми. Вона особливо смачна в охолодженому вигляді. Перед подачею можна посипати готову сирну запіканку цукровою пудрою або полити шоколадом чи сиропом.

Домашня сирна запіканка готова!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.