Перемішала фарш з кефіром: це простіше, ніж біляші та чебуреки, а як смачно! На перекус за 10 хвилин

М'ясні оладки за цим рецептом виходять дуже пухкими та ніжними. Ця страва може стати відмінною заміною класичним котлетам, або слугуватиме варіантом сніданку, чи вечері.

Котлети – звична, повсякденна страва, якою нікого не здивуєш. Часто діти не хочуть їсти котлети, через досить щільну структуру. А ось оладки з фаршу діти їдять з задоволенням, адже вони набагато ніжніші. Цю страву можна порівняти з біляшами, чи пиріжками, але це більш “лінивий” варіант.

М’ясні оладки можна готувати на сніданок і подавати зі сметаною. Також їх можна робити для перекусів і брати з собою на роботу. Страва досить проста у приготуванні, але дуже смачна.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш – 300 г;
  • кефір – 300 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • борошно – 130 г;
  • сода – 0.5 ч.л;
  • чорний перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще обирати курячий фарш, адже він швидко готується та за бажанням можна взяти і свинячий, чи інший фарш, який вам подобається.

У глибоку миску перекладаємо фарш, додаємо сіль, перець і яйце та вливаємо кефір. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

Далі до цієї суміші додаємо дрібно нарізану зелену цибулю. Цей інгредієнт можна замінити й іншою зеленню: кропом, чи петрушкою.

Рецепт соковитих і ніжних м'ясних оладок на кефірі
Рецепт соковитих і ніжних м’ясних оладок на кефірі

Далі до кефірно-фаршевої суміші додаємо просіяне пшеничне борошно і соду. Все ретельно вимішуємо, щоб не було грудочок. Має вийти в’язке тісто.

Рецепт соковитих і ніжних м'ясних оладок на кефірі
Рецепт соковитих і ніжних м’ясних оладок на кефірі

Розігріваємо сковорідку з олією і столовою ложкою викладаємо тісто. Коли оладки підсмажаться з однієї сторони, перевертаємо їх і після цього накриваємо сковорідку кришкою. Так вони точно пропечуться і будуть більш соковитими.

Рецепт соковитих і ніжних м'ясних оладок на кефірі
Рецепт соковитих і ніжних м’ясних оладок на кефірі

Смажимо оладки на середньому вогні з двох сторін до золотистості. Готові оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Подаємо готову страву до столу гарячою разом зі сметаною, чи іншим соусом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.