Минтай більше не смажу, а готую по-іншому і обовʼязково з гірчичкою. Настільки смачніше, що не передати

Приготувати смачну, ароматну та соковиту рибу минтай можна додавши до неї сметано-гірчичний соус. Ця страва стане вашою улюбленою вечерею через простоту приготування та виразний смак.

Приготування вечері, що приємно дивує, не обов’язково має бути складним. Запечений минтай в гірчичному соусі – це чудовий спосіб розкрити багатий смак риби, додавши до неї неповторний, пікантний аромат. Ця страва стане відмінним доповненням будь-якої вечері й зачарує навіть найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:

  • Свіжий Минтай – 3-4 шт.
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Сметана або майонез – 2 ст. л.
  • Зерниста гірчиця – 2 ч. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, чорний перець, прованські трави для смаку.

Приготування:

Як приготувати минтай в гірчичному соусі
Як приготувати минтай в гірчичному соусі

Почніть з чистки риби від нутрощів і промивання кожної рибини під холодною водою. Після цього витріть рибу насухо за допомогою паперового рушника.

У невеликій мисці змішайте гірчицю, сметану або майонез, зернисту гірчицю, оливкову олію та прованські трави. Додайте сіль і чорний перець за смаком. Зберігайте соус в холодильнику, поки готуєте рибу.

Розігрійте духовку до температури 180 градусів Цельсія. Розташуйте минтай на протвині, вкритому папером для випічки або фольгою. Рівномірно розподіліть підготовлений гірчичний соус по поверхні кожного шматка минтая, застосовуючи його як глазур. Всередині риби також можна змастити соусом та покласти дольки лимона за бажанням.

Найсмачніший минтай готую з гірчицею
Найсмачніший минтай готую з гірчицею

Печіть минтай у попередньо розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин або до готовності. Риба повинна стати трохи золотистою та залишитися соковитою всередині.

Подавайте запечений минтай гарячим, прикрасивши свіжими травами або лимонними кільцями. Смак цієї страви можна підкреслити вареним рисом або овочевим гарніром за вашим вибором.

Запечений минтай в гірчичному соусі – це надзвичайно смачна та легка страва, яка точно стане головним шедевром вашого обіднього або вечірнього столу. Пікантна гірчиця чудово доповнює смак ніжного мʼяса минтая, а прованські трави створюють аромат, який точно пробудить апетит.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.