Якщо у вас є компот і манка, приготуйте цей смачнющий десерт за копійки: без духовки, желатину і вершків

Спробувавши цей десерт, ніхто не повірить, що він приготовлений всього з двох інгредієнтів і коштує буквально копійки. Фруктовий мус виходить дуже ніжним, має кремову структуру і приємний смак.

Все нове – це давно забуте старе. Ця відома приказка відмінно підходить для цієї страви. Фруктовий мус робили ще в радянські часи, коли був час дефіциту продуктів. З роками цей рецепт забувся, а дарма! Десерт виходить дійсно дуже смачним, а складається зі звичайного компоту та манної крупи. Для того, щоб мус вийшов ніжним і повітряним, важливо дотримуватися технологію приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • компот (сік) – 230 мл;
  • манна крупа – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту можна взяти будь-який сік, чи компот. Якщо використовуєте компот, то він має бути концентрованим і мати яскравий смак. Ідеально підійдуть компоти, які закриваються на зиму.

Компот, або сік переливаємо у сотейник і ставимо на плиту та доводимо до кипіння. У киплячий компот додаємо манку і, перемішуючи, варимо до готовності 4-5 хвилин.

Рецепт ніжного фруктового мусу з двох інгредієнтів

Знімаємо отриману суміш з вогню, переливаємо у глибоку миску і повністю охолоджуємо. Вже холодну суміш починаємо збивати міксером на високій потужності.

Рецепт ніжного фруктового мусу з двох інгредієнтів

Збивати потрібно хвилин 5. Маса почне світлити і помітно збільшуватися в об’ємі. В результаті має вийти пишний мус, який нагадує крем.

Рецепт ніжного фруктового мусу з двох інгредієнтів

Перекладаємо десерт по креманкам і прикрашаємо його за бажанням. Мус готовий, його вже можна подавати до столу і смакувати, але краще поставити ще на 2-3 години в холодильник, щоб він добре “схватився”.

Зверніть увагу, що якщо ви використовуєте несолодкий компот, чи сік, то і сам мус буде несолодким. У такому випадку, ви можете додати цукор за смаком ще на етапі кипіння компоту.

Незважаючи на всю простоту приготування цього десерту, мус виходить дійсно дуже смачним, легким і повітряним. Від такого десерту будуть в захваті і дорослі і діти.

Смачного!