Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом: хліба туди класти не потрібно. Дуже соковиті та смачні

Ароматні гречаники з м'ясом дуже просто приготувати вдома. Такі котлети порадують хрусткою скоринкою та соковитою серединкою — ми перевіряли.

Гречаники — це традиційна страва, яка здавна має велику популярність в українській та польській кухні. Зазвичай гречані котлети мають форму оладок або млинців, які готуються з гречаної крупи, м’ясного фаршу та овочевої засмажки. Сьогодні ми поділимось класичним варіантом гречаників. Отож, розгляньмо цей рецепт крок за кроком.

Нам знадобиться

  • М’ясний фарш (свинина або яловичина) – 350 г
  • Гречана крупа – 350 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Пшеничне борошно або сухарі для панірування
  • Приправи – до смаку
Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом
Котлети-гречаники тепер готую тільки за цим рецептом

Покроковий рецепт

Гречану крупу добре промити, відварити в підсоленій воді до готовності та залишити повністю вистигати. Прокрутити цибулю, відварену гречку і м’ясо через м’ясорубку. Гречку можна не подрібнювати — це так само буде вдало та смачно.

У глибокій мисці поєднати всі підготовлені компоненти, додати сіль, перець чорний мелений, розбити одне яйце та приправити улюбленими спеціями. Ретельно замішати фарш руками, а потім злегка відбити, тоді котлети будуть повітряні.

З готового фаршу сформувати котлети бажаного розміру і форми. Викладати заготовки на кухонну дощечку. Підготувати тарілку з борошном або з сухарями для панірування. Кожну заготовку добре обваляти в борошні та відправити на розігріту сковороду з рослинною олією. Готувати гречаники на невеликому вогні по 10 хвилин з кожного боку під кришкою. За 10 хвилин до готовності влити в сковороду трохи води.

За цим рецептом котлети також можна запікати у духовці або тушкувати на сковороді в томатному або овочевому соусі. Готуйте з любов’ю та діліться рецептом з близькими. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.