Такий смачний оселедець можна їсти навіть без хліба: кладу рибку в цей пряний маринад і забуваю на 3 дні

Оселедець за цим рецептом виходить дуже смачним, пряним і малосольним. Засоліть рибку вдома один раз і ви більше не будете купувати солону рибу в магазині.

Оселедець – смачна і доступна риба, яку зазвичай продають у засоленому, або копченому вигляді. Та в магазині не так часто вдається придбати дійсно смачну малосольну рибу. Для того, щоб подовжити термін зберігання, виробники часто додають більше солі, ніж потрібно і оселедець виходить занадто солоним.

Та можна приготувати смачну малосольну рибку вдома і зробити це дуже просто. Також цей рецепт підійде і для засолки скумбрії.

Риба за цим рецептом виходить дуже смачною  і не пересоленою.

Необхідні інгредієнти:

  • оселедець – 2 кг.
  • Для розсолу:
  • вода – 2 л;
  • сіль – 6 ст.л;
  • цукор – 3 ст.л;
  • чорний перець горошком – 20 шт;
  • духмяний перець горошком – 10 шт;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • гвоздика – 2 шт;
  • коріандр мелений  – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Для засолки риби важливо обрати оселедець гарної якості. Їх продають у заморожену вигляді. Слідкуйте за тим, щоб риба була крупного розміру, не мала пошкоджень шкіри, чи плавників і щоб на ній було мінімум льоду.

Оселедець розморожуємо у холодильник і добре її промиваємо. Чистити та відрізати голову рибі не потрібно. Прямо цілою викладаємо її контейнер.

 Рецепт малосольного оселедця в домашніх умовах
Рецепт малосольного оселедця в домашніх умовах

Готуємо розсіл. Для цього у каструлю вливаємо воду, додаємо сіль, цукор і всі спеції. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо розсіл до кипіння. Після цього його треба повністю охолодити.

Вже холодним розсолом заливаємо рибу, закриваємо контейнер кришкою. Вся риба має бути покрита рідиною, якщо ж оселедець спливає, поставте на верх якийсь груз.

Рецепт малосольного оселедця в домашніх умовах
Рецепт малосольного оселедця в домашніх умовах

Залишаємо оселедець маринуватися на 3-4 дні у холодному місці. Таким чином риба може зберігатися у розсолі довго. Такий спосіб засолки ідеальний, якщо ви готуєте відразу багато риби.

Якщо ж ви хочете засолити 1 оселедець. Ви можете нарізати його кружальцями, залити тим самим розсолом і смакувати рибкою вже на наступний день.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.