Без нього чай пити не можемо. Найкращий десерт: пишний і ніжний бісквіт. Навіть розпушувача не треба

Пишний і повітряний бісквіт із рум'яною скоринкою - найочікуваніший десерт для сімейного чаювання. Вам для його приготування навіть не знадобиться розпушувач. Випічка вийде з першого з першого разу.

Для приготування цього бісквіта знадобиться:

  • Яйця курячі – 3 штуки
  • Цукор – 150 грамів
  • Борошно пшеничне – 130 грамів
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія рослинна – 1 столова ложка
  • Ванільний цукор – 2 щіпки

Дл початку вбийте курячі яйця в ємність міксера або кухонного комбайна. Всипте ванільний цукор, сіль і цукор. Збивайте все протягом 3-4 хвилин на високій швидкості техніки. Бажано не перестаратися і не збивати більшу кількість часу, оскільки яєчна маса може розшаруватися. Потім вмішайте у збиту масу пшеничне борошно частинами. Не збивайте, а саме вмішуйте, щоб не випустити повітряні бульбашки з тіста.

Бісквіт без розпушувача

Тепер розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму рослинною олією без аромату або топленим вершковим маслом. Перелийте у форму приготоване бісквітне тісто. Злегка розрівняйте його поверхню і помістіть форму в духовку, бажано на середній рівень. Випікайте бісквіт до рум’яності приблизно 25 хвилин. Чим вужчою буде форма, тим швидше пропечеться тісто.

Слідкуйте за тим, щоб він не підгорів. Вставте дерев’яну шпажку в середину випічки, вона має вийти з неї сухою. Це буде означати, що ваш бісквіт повністю готовий. Вимкніть нагрів і залиште бісквіт остигати в духовці приблизно на 30 хвилин. Після цього часу витягніть форму з духовки, а бісквіт – з форми.

Далі можна злегка підрізати по краях бісквіт, щоб він легко відокремився від форми. Викладіть його на тарілку, він повністю готовий. За бажанням можна присипати ідеальний бісквіт цукровою пудрою або просочіть сиропом, варенням тощо.

Бісквіт готовий!