Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!

Соковита риба, запечена в духовці під смачною та водночас ніжною сирною-овочевою шубкою порадує навіть найвибагливішого гурмана. За цим рецептом можна приготувати філе будь-якої риби, адже весь секрет у маринаді. Готується все дуже просто, а виходить неймовірно смачно!

Інгредієнти

  • Філе риби – 1.2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – до смаку
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Паприка солодка – до смаку (за бажанням)
  • Рослинна олія для смаження
  • Гірчиця – 1 ст. ложка
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. ложка
  • Майонез або сметана – 1 ст. ложка
  • Твердий сир – 100 г
Запечена риба під сирно-овочевою шубкою
Запечена риба під сирно-овочевою шубкою

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. Нарізати ріпчасту цибулю дрібними кубиками. Моркву натерти на грубій тертці. Розігріти сковороду з рослинною олією та обсмажити на ній спершу цибулю до м’якості, а потім додати моркву й тушкувати до готовності. Додати сіль, перець чорний мелений та улюблені приправи. Добре перемішати, смажити ще 1 хвилину і забрати з плити. Перекласти на тарілку та залишити вистигати.

Застелити деко фольгою. Філе риби нарізати невеликими порційними шматочками, як на фото. Перекласти рибу на підготовлене деко. В окремій мисці поєднати бальзамічний оцет із гірчицею. Бальзамічний оцет можна замінити винним або яблучним оцтом. Готовим маринадом щедро змастити поверхню риби. Залишити маринуватися на 10-15 хвилин.

До охолодженої овочевої засмажки додати майонез або сметану та перемішати до однорідно стану. Розподілити овочі поверх маринаду, розрівнявши виделкою. Зверху заготовок посипати твердим тертим сиром. Рекомендується обирати сир сортів, які добре плавляться. Відправити в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 30-35 хвилин. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Роблю відбивні не зі свинини, а з індички: для смаку начиняю сиром – домашні уплітають шматок за шматком

Індиче м'ясо господині часто ігнорують. А дарма. З нього можна приготувати чимало смачних страв. Наприклад, відбивні з індичого філе з соковитою начинкою. Робиться усе дуже просто.

Подруга-німкеня пригостила національним салатом і дала рецепт: чоловік ходить за мною і добавки просить

З найпростіших інгредієнтів можна приготувати смачний салат, який користується неабиякою популярністю в Німеччині. Чому б не спробувати приготувати цю смакоту з українських продуктів.

Тіна Кароль показала свій розкішний будинок, в якому є все: сад, город, спортзал, кімната нагород (ФОТО)

Як виглядає розкішний заміський маєток української співачки Тіни Кароль, який артистка побудувала ще зі своїм чоловіком Євгеном Огіром? Що знаходиться на території, окрім власного спортзалу?