Діти почали їсти овочі з цим рецептом. Порція йде за хвилини: запіканка зі шпинатом і вершковою заправкою

Для приготування смачної та ситної вечері не обов'язково потрібне м'ясо. Із цим рецептом овочі сподобаються навіть дітям, які їх не їдять. Сьогодні ми підготували рецепт смачної овочевої запіканки.

Для приготування такої запіканки знадобиться:

  • Картопля відварена – 2 штуки
  • Морква відварна – 1 штука
  • Перець болгарський – 1 штука
  • Шпинат – 1/2 пучка
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Вершки 10% – 150 мілілітрів
  • Борошно пшеничне – 2 столові ложки
  • Сіль – 3 щіпки
  • Олія рослинна – 20 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 штуки
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки

Картоплю та моркву заздалегідь відваріть протягом 25 хвилин і очистіть від шкірки. Ці овочі готуються найдовше, тому можуть залишитися сирими, якщо їх заздалегідь не проварити.

Очистіть болгарський перець від насіння, зрізавши кришечку. Промийте всередині та зовні й наріжте дрібними кубиками, як і відварену картоплю. Наріжте такими ж кубиками відварену моркву і половинку ріпчастої цибулі.

Овочева запіканка
Овочева запіканка

У глибокій ємності збийте куряче яйце з вершками, сіллю, меленим чорним перцем і пшеничним борошном вищого ґатунку. За бажання можете додати трохи овочевої приправи. Промийте шпинат, і зріжте стебла. Наріжте зелень стрічками і перемішайте з овочевими нарізками.

Змастіть форму рослинною олією і викладіть у неї всі нарізки, розрівняйте. Залийте зверху приготовленою заправкою. Розігрійте духовку до 180 градусів і помістіть форму в духовку. Запікайте приблизно 25 хвилин до рум’яності. Простежте за тим, щоб низ запіканки не підгорів.

Дайте запіканці злегка охолонути, а потім підріжте її краї та дно ножем, викладіть її на дошку або тарілку. Наріжте порційними шматочками і подайте до столу. Особливо смачна запіканка зі сметаною або часниковим соусом.

Овочева запіканка зі шпинатом і вершковою заправкою готова!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.