Таку вечерю і на святковий стіл можна: мʼясо в горщиках з картоплею та грибами. Аромат чули навіть сусіди

Коли закінчилися всі можливі та неможливі ідеї, що готувати, виручить старі-добрі горщики. В них можна запекти мʼясо з картоплею та грибами, що стане відмінною вечерею навіть за святковим столом.

Шукайте ідеальну страву для сімейного обіду чи затишної вечері з друзями? Здається, що приготували все що тільки можливо? Ми пропонуємо вам унікальний рецепт мʼяса в горщиках з картоплею та грибами, який точно створить затишну атмосферу за обіднім столом.

Інгредієнти на 4 порції:

  • Картопля – 800 г
  • Свинина або яловичина – 400 г
  • Гриби – 250 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Твердий сир – 100 г
  • Сметана – 150 г
  • Вода – 280 мл
  • Рослинна олія – 4 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком

Приготування:

Смачний рецепт мʼяса з картоплею у горщиках
Смачний рецепт мʼяса з картоплею у горщиках

Найпершим кроком підготуйте інгредієнти. Наріжте картоплю тонкими кружечками. М’ясо наріжте на невеликі шматочки. Гриби очистіть та наріжте на пластини. Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Твердий сир натріть на тертку.

У сковорідці розігрійте олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте нарізане м’ясо та гриби, смажте до готовності. Приправте сіллю та перцем за смаком.

Керамічні або глиняні горщики (або форми для запікання) змастіть олією. На дно кожного горщика покладіть шар картоплі. Викладіть наверх начинку з мʼяса та грибів. Повторіть цей процес, укладаючи шари картоплі та начинки, доки горщики не будуть повні. Змішайте сметану з водою і в кожний горщик налийте 70 мл рідини. Посипте зверху тертим сиром.

Підготовка інгредієнтів до запікання у горщиках
Підготовка інгредієнтів до запікання у горщиках

Поставте горщики у попередньо розігріту духовку до 200 градусів та запікайте протягом 20-25 хвилин, доки картопля не приготується. Вийміть готові горщики з духовки та дайте їм трошки охолонути перед подачею. Подаємо гарячими, прикрасивши зеленню за бажанням.

Популярне

Схожі статті

Юрій Горбунов показав свій розкішний будинок, в якому є все: навіть окремий гостьовий будиночок (ФОТО)

Відомий український ведучий Юрій Горбунов продемонстрував свій особняк, який знаходиться у котеджному містечку під Києвом. Вони з Катериною Осадчою живуть біля Потапа й Насті.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін насправді не пара: як виглядають реальні кохані

Вікторія Булітко та Євген Сморигін показали своїх других половинок. Дізнайтеся, як насправді виглядають кохані найкрасивішої пари "Дизель Шоу".

Пишна і ніжна сирна запіканка як у дитячому садку: дуже вдалий рецепт без борошна, манки і соди

Сирна запіканка за цим рецептом виходить пухкою, ніжною і нереально смачною як у дитячому садку. Приготувати таку запіканку дуже просто, рецепт не потребує зайвих зусиль.