Смаколик дитинства. Рецепт привезла з села. Вечір без них не минає: пишні пиріжки з яблуками та вишнями

Пиріжки з яблуками та вишнею з дріжджового тіста - зразок простої, смачної та ароматної домашньої випічки. Краще, що може бути вранці або ввечері із чашечкою гарячого чаю, кави чи какао.

Для приготування таких пиріжків знадобиться:

  • Вишня – 200 грамів
  • Яблуко – 2 штуки
  • Молоко – 200 мілілітрів
  • Масло вершкове – 70 грамів
  • Яйце куряче – 2 штуки
  • Борошно пшеничне – 450-500 грамів
  • Сіль – 1/2 чайної ложки
  • Цукор – 100 грамів
  • Дріжджі свіжі – 20 грамів
  • Ванільний цукор – 10 грамів
  • Крохмаль – 1 чайна ложка

Для початку викладіть у глибоку миску свіжі пресовані дріжджі. Сухих дріжджів знадобиться в 3 рази менше. Налийте тепле молоко і перемішайте з дріжджами. Додайте цукор, ванільний цукор, сіль, 1 яйце і розтоплене вершкове масло, яке трохи охолодіть. Поступово висипте просіяне борошно.

Замісіть м’яке, еластичне тісто, що не липне до рук. Накрийте його харчовою плівкою або рушником і поставте в тепле місце. За годину-півтори тісто збільшиться в об’ємі та буде готове до роботи.

Пиріжки з яблуками та вишнями
Пиріжки з яблуками та вишнями

Поки тісто підходить, підготуйте начинку з вишні та яблук. У сковороду або сотейник викладіть вишню без кісточок і нарізані яблука. Додайте цукор за смаком і трохи води. Тушкуйте вишню з яблуками 10-12 хвилин. Далі чайну ложку крохмалю розведіть у 50 мл. холодної води та налийте в сковороду. Перемішайте до загустіння і вимикайте плиту.

Дістаньте тісто з миски, обімніть і розділіть на кульки вагою 50-60 грамів. Кожну кульку розкатайте в корж і викладіть начинку. Краї коржа з’єднайте і сформуйте пиріжок. Таким чином приготуйте всі пиріжки та викладіть на деко.

Дайте їм постояти за кімнатної температури 25-30 хвилин. Після змастіть яйцем. Печіть пиріжки в духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів 45-50 хвилин.

Пиріжки з яблуками та вишнями готові!

Популярне

Схожі статті

Юрій Горбунов показав свій розкішний будинок, в якому є все: навіть окремий гостьовий будиночок (ФОТО)

Відомий український ведучий Юрій Горбунов продемонстрував свій особняк, який знаходиться у котеджному містечку під Києвом. Вони з Катериною Осадчою живуть біля Потапа й Насті.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін насправді не пара: як виглядають реальні кохані

Вікторія Булітко та Євген Сморигін показали своїх других половинок. Дізнайтеся, як насправді виглядають кохані найкрасивішої пари "Дизель Шоу".

Пишна і ніжна сирна запіканка як у дитячому садку: дуже вдалий рецепт без борошна, манки і соди

Сирна запіканка за цим рецептом виходить пухкою, ніжною і нереально смачною як у дитячому садку. Приготувати таку запіканку дуже просто, рецепт не потребує зайвих зусиль.