Без борошна і тіста: мої ходові цукерки для дієти – з ними навіть чоловік погодився схуднути за компанію

Такі цукерки принесуть організму лише користь і жодного зайвого грама, адже не містять глютену й цукру. Тож обов'язково спробуйте приготувати. Смакуватимуть не лише жінкам, а й іншим членами родини.

Вам знадобиться:

  • 100 г вівсяної крупи;
  • 100 г горіхів;
  • 150 г бананів;
  • 30 г меду.

Для панірування:

  • 25 г какао;
  • 25 г кунжуту;
  • 25 г кокоса.
Корисні домашні цукерки без борошна та цукру

Для приготування корисних цукерок беріть смажені горіхи. Або самотужки підсмажте їх на сухій пательні. Перекладіть у поліетиленовий пакет і роздавіть качалкою, щоб вийшли крихти.

Корисні домашні цукерки без борошна та цукру

Вівсянку теж підсушіть на сковорідці без додавання жиру. Після цього перемеліть за допомогою блендера, щоб вийшло борошно. Банани позбавте від шкуринки, додайте мед і перетріть блендером до однорідної маси.

Бананове пюре викладіть у глибоку мисочку. Всипте туди подрібнені горіхи. Потроху додавайте вівсяне борошно. Все відразу не кладіть, бо потрібно отримати не надто щільну консистенцію.

Корисні домашні цукерки без борошна та цукру

Начинка не повинна вийти густою, а легко перемішуватися ложкою. Залиште на 10 хвилин, щоб вівсянка набубнявіла й стала липкою. В окремі тарілочки насипте какао, кунжут, кокосову стружку.

Столовою ложкою зачерпуйте вівсяну масу. Формуйте з неї круглу чи довгасту цукерку й обвалюйте в какао. Таким чином обробіть третину цукеркової начинки. Наступну третину обвалюйте в кунжуті, решту – в кокосовій стружці.

Корисні домашні цукерки без борошна та цукру

Такі цукерки сподобаються не лише дітям, але й дорослим. При цьому вони будуть абсолютно не шкідливими, а навпаки принесуть організму не лише задоволення, але й користь.

Ці смаколики стануть чудовою альтернативою магазинним солодощам під час посту та для тих, хто на дієті. Та й в інший час можна сміливо робити їх удома на радість рідним.