Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Ця страва не лише надзвичайно смачна, але й проста у приготуванні, а отже, ідеальна для щоденних ранків.

Кабачкові оладки з рисом — це поєднання ніжних кабачків, ароматного рису та спецій, яке зарядить вас енергією на весь день. Їх можна подавати як основну страву на сніданок або брати як смачний перекус у ваш ланч-бокс на роботу або на заняття.

Готувати цю смакоту дуже просто — достатньо лише мати сковорідку і декілька простих інгредієнтів, які, безперечно, є в кожній кухні. Тому не втрачайте часу на думки, що приготувати на сніданок — кабачкові оладки з рисом стануть яскравим початком вашого дня!

Інгредієнти

Мірним посудом є склянка об’ємом 250 мл

  • Рис вашого улюбленого сорту 0,5 склянки
  • Вода питна (окріп) для відварювання рису 1,5 склянки
  • Кабачки (бажано молоді) 2 штуки середнього розміру
  • Яйця курячі 1 штука
  • Сир моцарела або чедер 50-60 г
  • Спеції та сіль на ваш смак
  • Борошно 3 столові ложки
  • Соняшникова олія для смаження залежно від розміру сковорідки

Приготування

Рецепт смажених у сковорідці оладок із кабачків та рису

Спочатку добре промийте рис у кількох порціях води, аж поки чергова не стане зовсім прозорою, а потім залийте окропом, підсоліть й доведіть до кипіння. Зменште вогонь до слабкого та зваріть рис до готовності.

У цей час почистьте помиті кабачки від шкірки, а якщо вони не молоді, то й від насіння. Натріть їх у миску на великій терці й посоліть, а після того, як вони дадуть сік, відцідіть його за допомогою марлі.

Тепер поєднайте теплий рис з кабачками, яйцем, натертим сиром та борошном, утворюючи таке “тісто для оладок”

У сковорідці розігрійте необхідну кількість олії та обсмажте сформовані ложкою оладки з обох боків до золотистої скоринки.

Готові вироби викладайте спочатку на паперові рушники для видалення зайвого жиру, а потім подавайте з улюбленими соусами або сметаною.

Популярне

Схожі статті

“Я став батьком”: Волошин після розлучення з Трінчер обзавівся нащадком. Фоловери почали “розслідування”

Олександр Волошин приголомшив публіку новиною про те, що втретє став батьком. З нагоди цієї події блогер опублікував цікаві кадри у своєму фотоблозі.

Тіна Кароль подала знак, що завершує кар’єру співачки: зірка натякнула, якій справі тепер присвятить себе

Останнім часом набирає обертів новий проєкт Тіни Кароль, яким поп-діва захопилась настільки, що її сольна кар'єра опинилась на другому плані.

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.