Такий десерт не знайдеш навіть у ресторанах: шоколадний пиріг з абрикосами. Секрет в особливому тісті

Усі ми любимо випічку. Без смачного шоколадного десерту не можна уявити затишний сімейний вечір. Сьогодні ми підготували простий рецепт шоколадного пирога з абрикосами, який сподобається кожному.

Для приготування такого пирога знадобиться небагато:

  • Яйце куряче – 3 штуки
  • Какао-порошок – 3 столові ложки
  • Цукор – 160 грамів
  • Борошно пшеничне – 120 грамів
  • Сіль – 1 щіпка
  • Абрикос – 4-5 штук

Для цього пирога використовуйте свіжі абрикоси, заморожені виділяють багато вологи, і пиріг не зможе повністю пропектися. Із фруктовою начинкою можна експериментувати на ваш смак.

Для початку вбийте курячі яйця в чашу міксера або кухонного комбайна. Потім всипте туди ж сіль, цукровий пісок і збийте все це протягом 4-5 хвилин до стану пишної піни. Всипте до попередніх інгредієнтів какао-порошок і пшеничне борошно, акуратно вмішайте сипучі інгредієнти у збиту яєчну масу, але не за допомогою техніки, а вінчиком або силіконовою лопаткою.

Шоколадний пиріг з абрикосами

Тепер розігрійте духовку до 180 градусів. Далі змастіть форму рослинною олією або вершковим маслом і викладіть у неї шоколадне тісто. Потім промийте абрикоси, видаліть з них кісточки і просушіть половинки фруктів паперовими серветками. Викладіть їх у тісто і відправте все це в духовку. Випікайте пиріг протягом приблизно 25-30 хвилин, а паралельно стежте за його поверхнею і низом, щоб він не підгорів.

Після цього часу перевірте його на готовність дерев’яною шпажкою. Вона має виходити із середини пирога сухою. Якщо пиріг пропікся, витягніть форму з духовки і переверніть на бік, щоб пиріг не опав. Остудіть і акуратно витягніть із форми, перевернувши його дном догори. Для краси присипте цукровою пудрою або полийте сиропом за бажанням і подайте до столу.

Шоколадний пиріг з абрикосами готовий!