Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Настільки простий рецепт смачного домашнього оселедця втілити набагато простіше, ніж вам може здаватись. Вам не потрібно витрачати багато часу та чекати декілька діб для того, аби спробувати таке смачне частування. Змішайте кілька інгредієнтів і залиште все у холодильнику на дві години. Після – можете пробувати.

Кулінарні експерти розповіли, як у домашніх умовах можна швидко засолити рибу оселедець

Інгредієнти:

  • 1 оселедець;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 чайна ложка перцю;
  • Лавровий листок;
  • 1 чайна ложка цукру.

Спосіб приготування:

Нічого важкого в цьому процесі немає, а їсти рибу ви зможете вже за декілька годин. Для початку потрібно якісно очистити свіжий оселедець і зробити з нього філе. Видаліть голову та всю внутрішню частину рибки. Після цього приберіть шкірку та кісточки. Риба готова до засолу.

Найпростіший спосіб засолити оселедець – методом сухого засолу. Для початку в окремій тарілці потрібно змішати сіль, перець та цукор. Ви можете також використовувати лавровий лист, а можете обійтись без цього інгредієнта.

Коли всі спеції для засолу змішані, наріжте на невеликі шматочки рибу та викладіть у тарілку з ними. Перемішайте, аби кожен шматочок рівномірно покрився сіллю, перцем і цукром. Накрийте тарілку харчовою плівкою та поставте у холодильник на 2 години.

Кулінарні експерти розповіли, як у домашніх умовах можна швидко засолити рибу оселедець

Господині, які випробували такий рецепт, запевняють – смачна страва виходить вже за декілька годин, але довго зберігати її не варто. Кулінарні експерти радять залишати оселедець у холодильнику не більш як на добу. Втім, як правило, вона з’їдається швидко – за один прийом їжі. Смачного!