Ви будете хвалитися цією стравою перед знайомими: рецепт найніжнішої картопляної запіканки з м’ясом

Картопля запечена з м'ясом під сирною скоринкою – це дуже смачна і ситна страва, яка підійде на свято і на кожен день. Всього кілька кулінарних секретів і ви приготуєте ідеальну запіканку!

Картопля – найпопулярніший продукт у наших краях. Без цього овоча неможливо уявити раціон середньостатистичного українця. Картопля є основою більшості супів, інгредієнтом багатьох салатів, начинкою для пиріжків і вареників, а також основним гарніром.

Якщо ви не знаєте, як смачно приготувати картоплю, зверніть увагу на цей рецепт. Картопля запечена з м’ясом під сирною скоринкою виходить неймовірно ніжною і соковитою. Це дуже смачна і ситна страва на вечерю, чи святковий стіл.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 800 г;
  • свинина – 500 г;
  • цибуля – 4 шт;
  • часник – 3 зуб.;
  • майонез – 250 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Картоплю очищаємо і нарізаємо дуже тоненькими кружальцями, можна скористатися спеціальною терткою. Картоплю солимо та перчимо.

Свинину для цього рецепту краще обрати з прожилками жиру (ошийок), або взяти вирізку. М’ясо нарізаємо тонкими пластинами і відбиваємо з двох сторін молотком. Далі свинину солимо та перчимо з двох сторін та змащуємо вичавленим часником.

Рецепт ніжної і соковитої картопляної запіканки з м’ясом

Цибулю нарізаємо кільцями.

Беремо деко і змащуємо його олією. На дно дека викладаємо половину всієї цибулі. Далі – шар зі свинини, який щедро змащуємо майонезом. Наступним шаром викладаємо половину всієї картоплі і також її змащуємо майонезом.

Рецепт ніжної і соковитої картопляної запіканки з м’ясом

Далі шари треба повторити: цибуля, м’ясо + майонез, картопля + майонез.

Розігріваємо зарання деко до температури 200 градусів і ставимо туди запіканку на 15 хвилин. Після цього засипаємо страву натертим твердим сиром і ставимо у духовку ще на 1 годину.

Готову запіканку подаємо до столу гарячою.

Смачного!