Чоловік відмовляється від іншого сніданку. Але інший і не потрібен, коли є така смакота: омлет на сковороді

Омлет знайомий усім нам як простий і швидкий варіант сніданку. Навіть таку звичну страву можна зробити ще кращою та смачнішою. Сьогодні ми підготували рецепт пишного омлету без молока на сковороді.

Для приготування цього омлету знадобиться:

  • Яйце куряче – 4 штуки
  • Борошно пшеничне – 1,5 столові ложки
  • Вода холодна – 60 мілілітрів
  • Розпушувач – 1/4 чайної ложки
  • Сіль – 2-3 щіпки
  • Олія рослинна – 30 мілілітрів

Важливо пам’ятати, якщо ви будете використовувати дрібні курячі яйця, то бажано брати більше 4 штук. Діаметр сковороди можна використовувати приблизно 22 см. Чим ширшим буде її діаметр, тим більш плоским вийде омлет.

Для початку вбийте курячі яйця в глибоку ємність, додайте до них сіль і збийте 1-2 хвилини. Зараз можна додати різні спеції та прянощі за смаком. В окрему ємність всипте пшеничне борошно вищого ґатунку, розпушувач і влийте холодну воду. Ретельно все це перемішайте, щоб не утворилися грудочки. Розпушувач одразу почне пінитися.

Соковитий і повітряний омлет без молока на сковороді
Соковитий і повітряний омлет без молока на сковороді

Тепер перелийте борошняну масу у збиті яйця і ретельно їх перемішайте. Потім прогрійте сковорідку з рослинною олією на плиті та змастіть навіть боки ємності, щоб омлет до них не прилип. Влийте яєчну масу тільки в прогріту олію і відразу ж накрийте кришкою. Тепер зменшіть нагрівання до мінімуму. На цьому етапі за бажанням можна також додати тертий сир.

Обсмажуйте так омлет приблизно 7-10 хвилин під кришкою. Омлет у сковороді вийде надзвичайно пишним. Вимкніть нагрів, коли верхня частина буде повністю пропеченою. При знятті кришки він трохи опаде – це природно, не потрібно засмучуватися. Викладіть омлет на тарілку і подайте до столу, прикрасивши свіжою зеленню. Також подавати його можна з часниковими тостами.

Пишний і соковитий омлет без молока готовий!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.