Вже 10 років мойву смажу тільки так і всіх подруг вже навчила: за 5 хвилин – смачно і з хрусткою скоринкою

Мойва – смачна і доступна морська риба, яка продається буквально скрізь. Для того, щоб смажена мойва вийшла смачною, треба знати кілька кулінарних секретів.

Мойва – одна з найбільш доступних морських риб. Вона невеличка, але в ній мало кісточок і багато м’яса. Мойва має яскравий рибний смак і не кожна господиня вміє її правильно приготувати.

Часто господині стикаються з тим, що мойва під час смаження розлазиться і не тримається купи. Також розповсюдженою проблемою приготування цієї риби є те, що мойва може мати досить різкий запах.

Та, знаючи всього кілька кулінарних секретів, ви зможете приготувати ідеальну рибку. Правильно посмажена мойва має хрумку скринку, а всередині вона дуже ніжна і не має різкого запаху.

Необхідні інгредієнти:

  • мойва;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 1 ст.л;
  • цукор – 0,5 ст.л;
  • борошно;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Зазвичай мойва продається у заморожену вигляді. Розморозьте рибу у холодній воді. Після цього мойву треба почистити: відрізати голову та прибрати нутрощі.

Рецепт найсмачнішої смаженої мойви: хрумка зовні і ніжна всередині
Рецепт найсмачнішої смаженої мойви: хрумка зовні і ніжна всередині

Головний секрет приготування смачної мови, це “маринування” риби. У миску наливаємо воду, додаємо сіль та цукор і ретельно перемішуємо. У готовий розсіл опускаємо рибу і залишаємо на 30 хвилин маринуватися. Такий спосіб маринування риби робить її дуже ніжною та соковитою. Крім того, розсіл робить мойву рівномірно просоленою.

Після цього розсіл зливаємо. Кожну рибку треба обмочити зі всіх сторін у борошні.

Розігріваємо пательню з рослинною олією. Коли олія добре нагріється, викладаємо рибу у борошні і смажимо до рум’яності з двох сторін.

Рецепт найсмачнішої смаженої мойви: хрумка зовні і ніжна всередині
Рецепт найсмачнішої смаженої мойви: хрумка зовні і ніжна всередині

Кришкою накривати сковорідку не потрібно, вогонь робимо середній.

Готову рибку гарячою подаємо на стіл. Вона виходить нереально смачною, ніжною, соковитою і має хрумку скоринку.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Шурпа: суп з будь-якого м’яса. Узбечка навчила мене і тепер я готую його так, що моїх за вуха не відтягнеш

Шурпа – це ароматний і наваристий суп, який прийшов до нас зі Сходу та Балкан, де його традиційно готують із різних видів м'яса, за винятком свинини.

Біляші з м’ясом більше не готую, знайшла рецепт пиріжків із картоплею: невагоме тісто та ароматна начинка

Рецепт пиріжків із картоплею на сковороді для тих, хто любить швидко та смачно поїсти. Невагоме тісто у поєднанні з ароматною начинкою – це справжній кулінарний шедевр!

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.