Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Для приготування такого бісквіта знадобиться небагато:

  • Яйце куряче – 5 штук
  • Цукор – 160 грамів
  • Борошно пшеничне – 140 грамів
  • Олія рослинна – 4 столові ложки
  • Сіль – 1 щіпка

Для початку вбийте курячі яйця в ємність міксера або кухонного комбайна. Якщо ви використовуєте яйця маленького розміру, краще брати 4 штуки. Далі всипте туди ж цукровий пісок і сіль. На цьому етапі за бажанням можете додати ванільний цукор або інший ароматизатор. Збийте все це на високій швидкості техніки приблизно 4-5 хвилин у пишну піну.

У збиту масу влийте 3 столові ложки рослинної олії без аромату, залишаючи 1 столову ложку для змащування форми. Потім всипте пшеничне борошно вищого ґатунку і акуратно вмішайте його у збиту масу силіконовою лопаткою або вінчиком, але не збивайте. У цьому рецепті розпушувач додавати не потрібно.

Бісквіт з особливого тіста

Тепер можна переходити до випікання. Розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть форму для випікання рослинною олією. Далі викладіть у неї бісквітне тісто й акуратно розрівняйте, щоб воно розподілилося рівномірно. Потім відправте форму в духовку і випікайте приблизно 25-30 хвилин, стежачи за поверхнею і низом бісквіта.

Щойно дерев’яна шпажка виходитиме з нього сухою, випічка буде повністю готова. Акуратно витягніть форму з духовки і переверніть на бік, дайте їй охолонути. Якщо ж цього не зробити, то бісквіт опаде. Викладіть остиглий бісквіт на тарілку і подайте до столу. За бажання можна присипати його цукровою пудрою або просочити сиропом.

Повітряний бісквіт на рослинній олії готовий!