На святковий стіл готую швидку закуску: змішую 3 інгредієнти та складаю у тарталетки – гості нахвалюють

Якщо треба приготувати швидку й недорогу закуску нашвидкуруч, спробуйте поєднати моркву з сиром. Сир можете брати будь-який – твердий, плавлений або підкопчений.

Вам знадобиться:

  • 8 тарталеток.

Для начинки:

  • 120 г твердого сиру;
  • 2 яйця;
  • 1 морква;
  • 2 зубці часнику;
  • 2 ст.лож. майонезу.

Для прикраси:

  • 1 маленький пучок кропу.
Закуска на святковий стіл у тарталетках

Закуска з моркви та сиру готується дуже швидко й просто. Моркву відваріть до готовності. Охолодіть. Обчистьте й натріть на середній тертушці. Сир теж натріть.

Яйця беріть великі. Зваріть їх круто. Коли прохолонуть, обчистьте. Після цього натріть на середній тертці. Зубці часнику обчистьте від плівочок й пропустіть крізь прес. Перекладіть до салатниці, куди додайте ще моркву, яйця, сир.

Закуска на святковий стіл у тарталетках

Заправте страву майонезом і перемішайте. Наповніть тарталетки морковко-сирною масою. Прикрасьте зеленими гілочками кропу. Можете також намащувати отриману масу на скибочки хліба або викладати у креманки.

Закуска на святковий стіл у тарталетках

Узагалі-то тарталетки можна наповнювати будь-якою начинкою. Можете змішувати натертий сир із подрібненими вареними яйцями. На додачу піде консервована риба – сайра, горбуша тощо.

Закуска на святковий стіл у тарталетках

Можна також урізноманітнити смак нарізаним огірком, ковбасою. Тарталетки купуйте готові або зробіть самостійно. Майонез теж краще смакуватиме домашнього виготовлення. Звісно, якщо для цього знайдеться вільна хвилина.

Майонез не обов’язково застосовувати один. Можна розбавити його наполовину сметаною чи натуральним йогуртом. Так навіть вийде менш калорійно. Якщо не любите присмак майонезу, то використайте сметану з невеликою кількістю гірчиці.

Популярне

Схожі статті

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.

Осадча, Кароль, Падалко похизувались у вишиванках: хтось у нових найдорожчих, а комусь й торішня серцю мила

Щороку вишиванка стає дедалі популярнішим елементом гардероба українців, особливо під час святкувань Дня вишиванки. Цього року українські зірки, як завжди, вразили своїм вбранням.

Більше ніяких покупних хачапурі й пиріжків: неймовірні картопляні трубочки без дріжджів, але з секретиком

Якщо ви любите домашню випічку і хочете спробувати щось нове, цей рецепт для вас — картопляні трубочки з бездріжджового тіста. Замість дріжджів ми використовуємо інший продукт, про який й розкажемо.