Так роблять “шефи”: як вибрати правильне м’ясо на шашлик, щоб він був соковитим і смачним + рецепт маринаду

Настає тепла літня пора, а отже, настає пора пікніків із шашликом. Сьогодні ми розповімо, як правильно вибирати м'ясо для цієї страви. Також розкриємо секрет приготування найкращого маринаду.

Важливим фактором у смаку шашлику є якість м’яса. Для гарного результату обирайте пружні, рівні шматки м’яса, без ознак слизу, зайвої рідини та крові. Яскраво-червоний розріз має бути помірно вологим і з прозорим м’ясним соком.

М’ясо повинно мати приємний або нейтральний запах. Краще уникати продукту з різким або неприємним запахом. Під час натискання на м’ясо, ямка має швидко відновлюватися, така пружність є ознакою свіжості.

Краще обирати молоде м’ясо, воно ніжніше і соковитіше. Наявність внутрішньом’язового жиру і жирових прошарків робить м’ясо соковитим, а ось липкий, матовий, сірувато-жовтий жир може вказувати на несвіжість продукту.

Залежно від уподобань, можна вибирати між свининою, яловичиною, ягнятиною або птицею. Якщо ви не впевнені у виборі, беріть свинину або ягнятину, вони є традиційним вибором.

Як правильно вибрати м'ясо на шашлик
Як правильно вибрати м’ясо на шашлик

Для маринації шашлику знадобиться:

  • М’ясо – 2 кілограми
  • Ріпчастої цибулі – 500 грамів
  • Оцет (9%) – 2 столові ложки
  • Рослинна олія – 1 столова ложка
  • Чорний перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Для початку наріжте м’ясо на шматочки приблизно 3 на 3 сантиметри, потім наріжте цибулю півкільцями і злегка помніть руками, щоб вона пустила сік. Далі змішайте в глибокій мисці м’ясо з цибулею, додайте оцет, олію, сіль і перець за смаком.

Усе це ретельно перемішайте, щоб м’ясо рівномірно вкрилося маринадом. Тепер накрийте миску кришкою або харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодильнику мінімум на 4 години. Для кращого результату можна залишити навіть на ніч.

Після цього часу м’ясо готове до приготування!

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.