Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Для приготування цього печива знадобиться:

  • Кефір – 120 мілілітрів
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Борошно пшеничне – 220 грамів
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор – 80 грамів
  • Олія рослинна – 2 столові ложки
  • Сода – 1/4 чайних ложки

Якщо у вас кефір не жирний, то додайте в тісто приблизно 2 столові ложки вершкового топленого або рослинного масла.

Для початку влийте кефір будь-якої жирності в глибоку ємність, вбийте туди ж куряче яйце. Всипте сіль і цукровий пісок. За бажанням можете додати ванільний цукор або мелену корицю, а також олію, якщо молочний напій не жирний. Акуратно збийте все це.

Цукрове печиво на кефірі

Потім всипте соду, пшеничне борошно і замісіть м’яке тісто. Борошна може знадобитися трохи більше, якщо ви вирішите додати масло. Тепер викладіть приготоване тісто на тарілку і прикрийте рушником, харчовою плівкою або лляною тканиною, залиште на 15-20 хвилин у спокої.

Після цього часу розкачайте тісто в пласт завтовшки приблизно 1-1,5 сантиметра і наріжте на невеликі порційні частини. Можна кожну частину скачати в руках у вигляді колобка. Висипте трохи цукру на блюдце або в піалу і вмочіть у нього кожну частину тіста з усіх боків.

Зараз можна переходити до випікання. Розігрійте духовку до 180 градусів і викладіть заготовки на деко та помістіть його в духовку. Випікайте печиво приблизно 12-15 хвилин, стежачи за тим, щоб воно не підгоріло знизу. Найкраще випікати десерт на верхньому ярусі духовки. Дайте приготованому печиву охолонути, а потім викладіть його на блюдо або тарілку і подайте до столу.

Цукрове печиво на кефірі готове!