Такий десерт готую на раз, два, три: рулет із заварним кремом, який на смак нагадає еклери. Приготує кожен!

Дуже простий у приготуванні рулет із кремом не потребує хитрих продуктів і не вимагає багато зусиль. На смак такий десерт нагадає всіма улюблені еклери.

Пропонуємо рецепт десерту, який зможе приготувати кожна господиня. Поєднання ніжного коржа з заварним кремом нагадає ніжні тістечка, але готується набагато простіше. Доповніть десерт будь-якими ягодами або фруктами, щоб зробити його ще смачнішим.

Інгредієнти для крему

  • Молоко – 500 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 45 г
  • Ванілін – дрібка
  • Вершкове масло – 50 г

Для тіста

  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. ложки
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Вершкове масло – 30 г
  • Борошно – 180 г
  • Молоко – 360 мл
Рулет із заварним кремом, який на смак нагадає еклери
Рулет із заварним кремом, який на смак нагадає еклери

Рецепт

Спершу потрібно приготувати крем. Для цього молоко влити в сотейник з товстим дном, відправити на плиту та довести до кипіння. У глибоку миску розбити яйця, всипати цукор, крохмаль та ванілін. Перемішати всі компоненти вінчиком до однорідного стану. Коли молоко почне кипіти, забрати з плити та влити трохи молока до яєць з цукром. Перемішати вінчиком і перелити цю суміш в каструлю до залишеного молока.

Знову поставити каструлю на плиту й готувати крем на середньому вогні, постійно помішуючи вінчиком, доки крем не стане густим. Коли крем почне кипіти, варити протягом 4 хвилин, не перестаючи помішувати. Готовий крем перелити в окрему миску додати вершкове масло, перемішати до однорідності та накрити харчовою плівкою “в контакт”, щоб не утворилась скоринка. Залишити крем вистигати.

Для приготування тіста у глибоку посудину розбити яйця, додати цукор, сіль, борошно, розтоплене вершкове масло та замішати тісто без грудочок. Поступово вливати тепле молоко й продовжити замішувати тісто, як на млинці. Тісто перелити на деко, застелене пергаментом, рівномірно розрівнявши. Випікати в розігрітій духовці при температурі 220 градусів протягом 15 хвилин, потім зменшити температуру до 180 градусів і випікати ще 15 хвилин.

На охолоджений корж викласти крем, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Скрутити заготовку з кремом з однієї сторони й сформувати рулет. Загорнути рулет в пергамент швом вниз. Залишити десерт в холодильнику на 2 години. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.