Сир ще не був таким смачним. Такого рецепта не знайти навіть у ресторані: готувати за раз не менше 2 порцій

Часом потрібен ситний, смачний і водночас простий перекус. Сьогодні ми підготували саме такий рецепт. Ці щільні сирні палички можна подавати на сніданок, полуденок або навіть брати в дорогу.

Для приготування цієї страви знадобиться:

  • Сир – 300 грамів
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 3-4 столові ложок
  • Розпушувач – 1/4 чайної ложки
  • Олія рослинна – 50 мілілітрів
  • Сметана – 2 столові ложки

Для початку викладіть сир у глибоку ємність: миску або салатник. Його можна використовувати будь-якої жирності. Потім вбийте туди ж куряче яйце і всипте цукровий пісок і сіль. Ретельно розітріть усе це виделкою. Далі викладіть сметану і ще раз добре перемішайте. Додайте в миску пшеничне борошно вищого ґатунку та розпушувач. Далі вмішайте їх у сирну масу.

Тепер замісіть не надто круте тісто і розділіть його на рівні частини. Кожну з них скачайте на робочій поверхні в джгут і наріжте його на палички довжиною приблизно 7-8 сантиметрів. Пам’ятайте про те, що надалі вони стануть повітряними, пористими, тому товщину варто робити меншу.

Ніжні сирні палички
Ніжні сирні палички

Далі прогрійте олію в сковороді та викладіть у неї отримані сирні заготовки. Намагайтеся викладати так, щоб між ними залишалося трохи місця. Тепер обсмажте на помірному нагріванні приблизно 2-3 хвилини до рум’яності. Потім акуратно переверніть на інший бік і обсмажте таку ж кількість часу.

Якщо рум’яність здасться недостатньою, можна обсмажити і з боків. Викладіть сирні брусочки із золотистою скоринкою на тарілку і подайте до столу гарячими разом зі сметаною, густим йогуртом, варенням або ж із джемом. Звичайно, не можна забувати про гарячий чай. Така випічка може не черствіти кілька днів.

Щільні та пишні сирні палички готові!

Популярне

Схожі статті

Поїхала за кордон та викрила схему збагачення на залізниці: Алла Мазур провела журналістське розслідування

Алла Мазур надихає інших журналістів на проведення власних розслідувань заради справедливості. Вона доводить, що у будь-яких умовах можна досягти результату, якщо діяти злагоджено та професійно.

Костянтин Грубич розповів про непрості стосунки з Данилко: чому Андрій плакав та просив у нього вибачення

Костянтин Грубич, відомий український телеведучий, нещодавно дав інтерв'ю, в якому розповів про свої складні стосунки з артистом Андрієм Данилком, відомим за образом Вєрки Сердючки.

Сергій Притула більше не любить Марічку з “Файна Юкрайна”: куди зник український комік Андрій Молочний

На початку нульових років телешоу "Файна Юкрайна" стало справжнім феноменом українського телебачення. Коміки Сергій Притула та Андрій Молочний здобули величезну популярність і любов глядачів.