З цим рецептом рибу хочуть їсти навіть діти. Доводиться готувати кожні два дні: рибна запіканка з картоплею

Риба - це дуже корисний і смачний продукт. Хорошим компаньйоном по страві для неї може бути картопля. Сьогодні ми підготували саме такий простий рецепт запіканки, яка підійде і дорослим, і дітям.

Для приготування такої запіканки знадобиться:

  • Хек – 200 грамів
  • Картопля – 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 штуки
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Сметана – 2-3 столові ложки
  • Сіль – 3 щіпки
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Олія рослинна – 1 чайна ложка

Для початку очистіть картоплю від шкірки та промийте разом із частиною тушки хека. За бажанням можна використовувати будь-яку морську рибу з мінімальною кількістю кісток і бажано без луски. Далі картоплю наріжте середніми кубиками та викладіть у каструлю. Туди ж викладіть і рибу.

Потім відваріть усе це приблизно 15-20 хвилин до готовності картопляної нарізки. Посоліть воду, за бажанням можна додати кілька лаврових листків. Відварений хек розберіть у руках, видаляючи кісточки та шкіру. Очищену м’якоть викладіть у чашу подрібнювача разом із відвареною картоплею, вбийте туди ж куряче яйце.

Рибна запіканка з картоплею
Рибна запіканка з картоплею

Далі всипте сіль і мелений чорний перець. Натріть половину цибулини на тертці для пюре і додайте в ємність разом зі сметаною. Акуратно подрібніть усе це протягом 3-4 хвилин, перетворюючи вміст ємності на пюреподібну масу. Змастіть форму для випікання рослинною олією і викладіть у неї рибну масу. Помістіть у духовку і запікайте приблизно 25-30 хвилин до готовності залежно від величини форми.

Перевірте готову запіканку дерев’яною шпажкою. Просуньте її в середину запіканки і, якщо вона виходить сухою, а не вологою, то страва повністю готова, її можна витягувати з духовки. Подайте рибну запіканку до столу теплою, можна доповнити її сметаною.

Запіканка з риби та картоплі готова!

Популярне

Схожі статті

Вишневий сік: варю з мінімумом відходів, зберігаю без холодильника. До рецепта — шикарний лайфхак з кісточок

Вишневий сік – один із найпопулярніших способів зберегти смак літа на довгі місяці. Але як зробити це максимально ефективно, зберігаючи корисні властивості ягід та мінімізуючи відходи?

Найміцніші пари українського шоу-бізнесу, які прожили у шлюбі не один десяток років: Руслана, Зібров та інші

В українському шоу-бізнесі є багато зірок, які не тільки досягли значних успіхів у своїй кар'єрі, але й зуміли побудувати міцні сімейні стосунки. Серед таких видатних пар — Руслана, Зібров, Полякова.

Найніжніші пиріжки з капустою на сметанковому тісті готую завжди багато, бо зникають миттєво: випічка супер!

Що може бути кращим, ніж м'яке, ніжне тісто, поєднане з ароматною капустяною начинкою? Секрет приготування справді неперевершених капустяних пиріжків полягає у використанні тіста на сметані.