Мій рецепт заморожування кабачків записали всі подруги: виходять немов свіжі – ідеальні для рагу чи супу

Улітку, коли кабачків немає куди подіти, є можливість зробити напівфабрикати на зиму. Якщо заморозити плоди, то в холодну пору можна буде радувати домашніх овочевим рагу чи кабачковим супом.

Вам знадобиться:

  • 4 кабачки.
Як заморозити кабачки на зиму

Кабачки, як і будь-які інші овочі чи фрукти, можна заморозити на зиму. Брати можна будь-які овочі – молоді, перезрілі, великі, малі, з насінням чи без. Не годяться лише в’ялі та ушкоджені.

Кабачки вимийте й протріть паперовим рушником насухо. У молодих овочів шкуринки чистити не потрібно. Якщо у вас перестиглі, тоді краще скористатися овочечисткою. У занадто великих овочів краще зняти не лише шкуринку, але й вирізати насіння.

Як заморозити кабачки на зиму

Тепер слід надати кабачкам відповідної форми. Якщо збираєтесь надалі їх фарширувати, то зробіть полі половинки. Якщо використовуватимете для супу – краще підійдуть кубики. Рагу можна буде готувати з півкружалець чи четвертинок.

Як заморозити кабачки на зиму

Можете зробити кілька варіантів нарізки. Під час нарізання кабачків виділиться сік. Його теж слід промокнути. Розділіть кабачкові заготівлі на порції. Викладіть кожну порцію в сухий пластиковий контейнер, що щільно закривається кришкою. Можете скористатися вакуумним пакетом. Спочатку видавіть з нього повітря, а потім закрийте.

Як заморозити кабачки на зиму

Якщо у вас звичайні поліетиленові пакети, беріть відразу два, щоб не порвалися. Перекладіть кабачки в морозильну камеру. Зберігатися вони можуть до наступного сезону за умови, що постійна температура сягатиме нижче -5 градусів.

Розморожуйте порційно. Якщо витягли з морозилки, то назад уже не кладіть – маєте застосувати в їжу протягом доби.

Популярне

Схожі статті

Мама знайшла рецепт зі старого записника, а мені сподобалось: овочевий салат “Десятка” в банках на зиму

Якщо ви хоч раз готували салати на зиму, то, напевно, вже знаєте про дивовижний і дуже простий у приготуванні салат "Десятка". Він отримав свою назву завдяки ідеальній пропорції інгредієнтів.

Справжні квашені помідори на зиму “Як із бочки”: такі можна зберігати навіть в квартирі або на балконі

Квашені помідори, приготовані за цим рецептом, можуть зберігатись протягом довгого часу в умовах звичайної квартири. Достатньо просто дослухатись до порад, описаних у статті.

Ці жінки народили легенд: ви ахнете, побачивши, як виглядають мами Наталії Могилевської і Світлани Лободи

Мама – найближча і найрідніша людина для більшості людей. Матері Наталії Могилевської та Світлани Лободи зіграли важливу роль у житті своїх доньок.