Не купую кекси, бо готую домашні буквально з нічого: улюблена випічка, яка завжди виходить вдалою

Домашні кекси за цим рецептом вийдуть не лише смачніші магазинних, а й бюджетніші. З найпростіших продуктів, які є у кожного вдома, виходить справжня смакота.

Кекси – кондитерські вироби, які стали одними з найпопулярніших у світі. Популярні кекси в першу чергу через те, що вони дуже ніжні і соковиті. Вони смачні навіть без начинки, чи крему.

Пропонуємо до вашої уваги дуже простий рецепт домашніх кексів з найпростіших інгредієнтів. Незважаючи на всю простоту цього рецепту, кекси виходять дуже смачними.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 160 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • рослинна олія – мл г;
  • вода – 100 мл;
  • цедра 1 лимона;
  • борошно – 330 г;
  • розпушува тіста – 10 г;
  • варення.

Спосіб приготування:

У глибоку посудину вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і збиваємо міксером до утворення пишної світлої маси. Далі до збитих яєць додаємо рослинну олію без запаху, продовжуючи збивати міксером, і воду.

Цедру 1 лимону натираємо на дрібну тертку і додаємо до майбутнього тіста. Туди ж просіюємо борошно з розпушувачем тіста і збиваємо міксером до утворення однорідного тіста без грудочок.

Тісто виходить пухким і трішки густішим, ніж класичне тісто на оладки.

Рецепт пухких і соковитих кексів з нічого за 20 хвилин
Рецепт пухких і соковитих кексів з нічого за 20 хвилин

Беремо спеціальні формочки для кексів і викладаємо їх на деко. У кожну формочку ложкою викладаємо тісто. Формочки заповнюємо на ⅔ об’єму. В центр кожного кексу викладаємо чайну ложку будь-якого варення.

Рецепт пухких і соковитих кексів з нічого за 20 хвилин
Рецепт пухких і соковитих кексів з нічого за 20 хвилин

Зарання розігріваємо духовку до температури 180 градусів і випікаємо кекси 25 хвилин. Готовність кексів перевіряємо дерев’яною шпажкою, або зубочисткою. Вона має залишатися сухою після протикання кексу у найтовщому місці.

За бажанням в тісто для кексів можна додати цукати, родзинки, чи шматочки шоколаду.

Готові кекси присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Де зараз актори серіалу “Леся+Рома”: Ірма Вітовська рвалась на передову, чого не скажеш про Дмитра Лаленкова

Ще не забуті часи, коли комедійний серіал "Леся + Рома" збирав перед екранами величезну кількість глядачів. Відтоді минуло багато подій, що вплинули на долі акторів, які зіграли головні ролі.

Сумно, аж за край: 77-річна Софія Ротару, її син та онук люблять Україну здалека та спілкуються російською

Протягом десятиліть Ротару отримувала народну любов та найвищі нагороди, включно зі званням Героя України. Втім, попри її величезний внесок в українську естраду, ставлення до неї неоднозначне.

Додайте це до борошна і оладки вийдуть пухкі, смачні і ароматні. Рецепт пишного тіста на кефірі

Швидкі, м'які та пухкі – ці оладки з яблуками виходять ідеальними! Спробуйте приготувати оладки за цим рецептом і вони стануть вашими улюбленими.