Смачніше ви ще точно не їли! Тонкі печінкові млинці з особливою начинкою: рецепт випросила у ресторані

Печінкові млинці з начинкою стануть найзатребуванішою закускою будь-якого застілля. Вони прості у приготуванні та прийдуться до смаку навіть вибагливим гурманам.

Печінкові млинці — це прекрасна закуска, яка не тільки смачна, але й корисна, адже печінка є цінним джерелом вітамінів і мікроелементів. Печінкові млинці можуть стати справжньою окрасою вашого святкового столу або ж смачним перекусом у будні. Давайте розглянемо детальний рецепт цієї страви.

Інгредієнти для печінкових млинців:

  • Куряча печінка — 500 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 160 г
  • Молоко — 250 мл
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Чорний перець — за смаком
  • Олія — 4 ст.л.

Для начинки:

  • Яйця — 5-6 шт.
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Сіль — за смаком
  • Майонез — 3-4 ст.л.

Приготування:

Перш за все, ретельно промийте курячу печінку під проточною водою. Видаліть жирові відкладення, прожилки та плівки. Це забезпечить однорідну консистенцію млинців та приємний смак. Подрібніть печінку за допомогою м’ясорубки або блендера до однорідної маси. Перекладіть печінкову масу в велику миску.

До подрібненої печінки додайте яйце, борошно та молоко. Добре перемішайте масу, щоб не було грудочок. Додайте сіль і чорний перець за смаком. Консистенція тіста повинна бути як на звичайні млинці — рідка і трохи текуча. Дайте тісту відпочити протягом 15-20 хвилин. Це дозволить борошну добре набрякнути і зробить млинці більш ніжними.

Як приготувати печінкові млинці з начинкою
Як приготувати печінкові млинці з начинкою

Розігрійте сковороду на середньому вогні і змастіть її невеликою кількістю олії. Найзручніше використовувати спеціальну млинцеву сковороду з низькими бортами. Виливайте невелику кількість тіста на сковороду, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Смажте млинець з кожного боку до золотистого кольору. Готові млинці складіть у стопку і накрийте рушником, щоб вони залишалися теплими.

Відваріть яйця вкруту (близько 10 хвилин після закипання води). Злийте гарячу воду і залийте яйця холодною, щоб легше зняти шкаралупу. Очищені яйця натріть на крупній тертці. Зелену цибулю наріжте дрібно. У великій мисці змішайте яйця, зелену цибулю, сіль за смаком і майонез. Перемішайте до отримання однорідної маси.

На кожен млинець викладіть невелику кількість начинки і рівномірно розподіліть її по всій поверхні. Згорніть млинець в рулетик або складіть у вигляді конвертика. Повторіть цей процес з усіма млинцями.

Рецепт печінкових млинців з яєчною начинкою
Рецепт печінкових млинців з яєчною начинкою

Готові печінкові млинці викладіть на красиву тарілку. Для додаткової естетики можна прикрасити страву свіжою зеленню або овочами. Печінкові млинці можна подавати як теплими, так і холодними. Смакуйте їх з улюбленим соусом або просто так — вони завжди будуть на висоті.

Популярне

Схожі статті

Всі ми родом з дитинства: як виглядали зірки у безтурботні шкільні роки — Монатік, Полякова, Надя Дорофєєва

У кожного з цих зірок дитинство було різним, та всі несуть із собою мрії, які з'являлися саме в ту пору. І сьогодні цікаво озирнутися на їх минуле та побачити, як тодішні амбіції втілилися в життя.

Парадокс Олі Полякової: їй пасує будь-який колір, а вона обрала саме цей. Стильна зачіска української діви

Відома українська співачка завжди вміла привернути увагу публіки. Протягом довгих років своєї кар'єри вона ходила зі світлим кольором волосся. Чому не наважилась змінити?

Мистецтво зачаровувати: як готували наложниць турецьких султанів пройти “золотим шляхом” в покої правителя

Після виходу на екрани серіалу "Величне століття", інтерес до життя османських султанів і їхнього гарему різко зріс. Проте він давав поверхневе уявлення про складні й багатогранні ритуали того часу.