Для бісквіта готую тісто без яєць: свекруха дивується, як таке можливо, бо сама ніколи не робила подібне

Якщо треба приготувати бюджетні солодощі, спробуйте цей бісквіт. Навіть за відсутності яєць десерт виходить пишним та повітряним. Тісто замішується на кефірі, а підіймається внаслідок дії соди.

Вам знадобиться:

  • 350 г борошна;
  • 1 скл. цукру;
  • 250 мл кефіру;
  • 7 ст.лож. олії;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 1 дрібка ваніліну.
Пишний бісквіт без яєць

Чудовий бісквіт у духовці можна зробити й без яєць. Беріть кефір будь-якої жирності – це неважливо. Олія обов’язково має бути рафінованою. Молочний продукт перелийте в сотейник, поставте на плиту й підігрійте.

Пишний бісквіт без яєць

Робіть це на невеликому вогні й весь час перемішуйте кефір, щоб він не розшарувався. Потім перелийте у миску й додайте соду. Перемішайте. Всипте цукор. Знову перемішуйте, доки кристали повністю не розчиняться.

Залиште на 5 хвилин, щоб сода вступила з кефіром у реакцію. За цей час має виділитися вуглекислий газ. Завдяки йому бісквіт підійметься під час випікання. Маса збільшиться в об’ємах. На поверхні має з’явитися пінна шапочка. Додайте олію та перемішайте.

Пишний бісквіт без яєць

Починайте поступово додавати борошно. Робіть це крізь сито, щоб наситити його киснем. Після кожної порції ретельно перемішуйте тісто вінчиком. Наприкінці додайте ванілін на кінчику ножа.

Стежте за консистенцією тіста. Щойно побачили, що стало немов густа сметана, більше борошна не додавайте, навіть якщо залишилося. Форму для випікання можете обирати будь-яку – роз’ємну, силіконову, скляну тощо.

Пишний бісквіт без яєць

Якщо у вас роз’ємна, вистеліть пергаментом. Якщо скляна, змастіть олією. Вилийте тісто в неї. Духовку увімкніть, щойно почнете готувати тісто, щоб розігрілася до 180 градусів. На випікання піде 30-40 хвилин.

Перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою. Коли дістанете бісквіт, залиште холонути прямо у формі. Потім дістаньте з форми, перекладіть на пласке блюдо й присипте цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

За походженням — білорус, а серцем — українець: де зараз білоруський актор з “Дизель Шоу” Дмитро Танкович

Історія білоруського актора Дмитра Танковича яскраво показує, що незалежно від походження, можна знайти своє місце і стати частиною нової спільноти.

Шукаєте смачний та ситний сніданок? Тоді це для вас: смачний рецепт кабачків з яйцями та сиром у сковорідці

Сніданок – це найважливіше приймання їжі, який задає тон усьому дню. Хочеться, щоб він був не тільки смачним, але й ситним, для найдовшого забезпечення енергією.

“Колись я потрапила у пастку”: Євгенія Власова відверто розповіла про романи з політиками та олігархами

Виявляється, багато хто з зірок шоу-бізнесу стикається з історіями, схожими на ту, про яку розповіла в інтерв'ю відома співачка Євгенія Власова.