Беру пів склянки кефіру й 1 ложку розчинної кави: такого ароматного пирога раніше ніколи не куштувала

Якщо у кефір додати каву та борошно, а потім усе це запекти в духовці, вийде смачний пиріг, з яким приємно чаювати у будень чи на свята. Випічка завжди виходить пишною та повітряною.

Вам знадобиться:

  • 150 г борошна;
  • 180 г цукру;
  • 150 г вершкового масла;
  • 100 мл кефіру;
  • 2 великі яйця;
  • 1 ст.лож. з гіркою розчинної кави;
  • 1 ст.лож. розпушувача;
  • 2 г солі.
Кавовий пиріг до чаю

Кавовий пиріг на кефірі готується дуже просто. Перед приготуванням тіста увімкніть духовку, щоб розігрілася до 180 градусів. Вершкове масло завчасно викладіть із холодильника.

У кефір всипте розчинну каву. Перемішайте, щоб кавові крупиці повністю розчинилися. Яйця розбийте в мисочку. Всипте туди цукор і збийте міксером до пишності. Яєчна маса має збільшитися в об’ємі вдвічі-втричі.

Кавовий пиріг до чаю

Влийте у збиті яйця кавовий кефір. Ще раз збийте до однорідності. Додайте розм’якле вершкове масло. Ще трішки збийте. Якщо у тісті будуть присутні крупинки масла, нічого страшного. Так і повинно бути.

Кавовий пиріг до чаю

Борошно змішайте з розпушувачем і сіллю. Просійте, щоб суміш наситилася киснем. Додавайте у рідку суміш потроху борошно. Щоразу перемішуйте. Тісто має вийти однорідним, густим і маслянистим.

Кавовий пиріг до чаю

Форму для випікання вистеліть пергаментом і змастіть маслом. Викладіть тісто й розрівняйте. На цей момент духовка вже розігрілася. Випікайте пиріг близько 40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною зубочисткою. Вона має вийти сухою. Якщо забруднена в тісті, то потримайте у духовці ще 5-7 хвилин.

Дістаньте пиріг і тримайте у формі, допоки не прохолоне. Лише після цього витягніть і перекладіть на блюдо. Можете присипати цукровою пудрою або розріжте навпіл і промастіть кремом. Тоді вийде не пиріг, а справжній кавовий торт.

Популярне

Схожі статті

“Спочатку не віталися, потім побралися”: непроста історія кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна

Кохання Тоні Матвієнко та Арсена Мірзояна не було безхмарним. Парі на шляху до щастя довелося здолати чимало перешкод. Та вони впоралися, завдяки підтримці одне одного.

“Готуюся до зимового блекауту влітку”: роблю 20 банок закуски “Сніданок туриста” – вистачить на всю родину

Якщо взимку вимкнуть світло, голодними не залишитеся. Відкриєте баночку "Сніданку туриста" і смачно поласуєте при свічках. А про консервований наїдок слід потурбуватися зараз, зробивши заготівлю.

“25 років у Кварталі”: Кравець пояснила, чому покинула проєкт свого життя після “квартального” чоловіка

Майже чверть віку Олена Кравець виходила на сцену "Кварталу 95", розважаючи публіку разом із колегами. А восени 2022 року, повернувшись з-за кордону, приголомшила новиною, що покидає проєкт.