Вчимося замочувати квасолю, щоб варити 30 хвилин: помилки та 4 хитрощі від кухаря

Всі господині знають, що квасоля – дуже поживний продукт. Але варити боби доводиться довго, тож зазвичай ніхто не хоче заморочуватися. Тим часом цей процес можна значно пришвидшити.

Знаючи всі секрети варіння квасолі, впораєтеся з варінням за пів години й зможете наситити організми домашніх білком без грама жиру. Найперше, що треба врахувати – квасолю треба замочувати у воді. Бажано це робити на 4 години, а ще краще залишити у такому вигляді на всю ніч.

Як швидко зварити квасолю

Інший важливий момент – ніколи не соліть квасолю завчасно. Це треба робити наприкінці варіння. В іншому разі боби просто не розваряться.

Обов’язково застосовуйте перепади температур. Коли квасоля закипить, спочатку тримайте її на сильному вогні. За 10 хвилин прикрутіть горілку до мінімуму й варіть до готовності.

Як швидко зварити квасолю

Додавати квасолю можна не лише в борщ чи суп. Можете робити ці бобові основним гарніром або додавати при тушкуванні овочів.

Вчимося готувати квасолю правильно

Спочатку промийте боби теплою водою. Потім замочіть у кип’яченій. Розраховуйте час так, щоб довше 12 годин процес замочування не тривав, оскільки квасоля підкисне.

Як швидко зварити квасолю

Після замочування квасолю промийте. Перекладіть у каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння й варіть до готовності. За пів години дістаньте квасолину й спробуйте на смак. Якщо вона м’яка, можете знімати з плити. Залежно від сорту та кольору, можливо, доведеться потримати на вогні ще 10-20 хвилин.

Готову квасолю відкиньте на друшляк. Якщо збираєтеся робити салат із квасолею, то нехай повністю прохолоне. Далі змішайте з підсмаженою цибулею та маринованими грибами. Посоліть, поперчіть. Додайте подрібнену зелень і заправте майонезом.

Популярне

Схожі статті

Взяли приклад з Пугачової: Астаф’єва, Булітко та інші відомі жінки, які живуть з молодшими за них чоловіками

Є стереотип, що у стосунках чоловік має бути старшим за жінку. Втім, Астаф'єва, Булітко та інші відомі українки довели, що вік для кохання немає жодного значення.

Трималися довго: Влад Яма, Слава Камінська, Дмитро Ступка “здалися” і повернулися до російської мови

Колишні українські зірки, які виїхала з України та перейшли на російську мову, чому зірки так вчинили та не вважають за потрібним переходити на мову Батьківщини.

Готуюсь до відключень світла! Ситний салат на зиму “Кабачки як м’ясо”: вечеря за 10 хвилин

Цей салат з кабачків домашні з'їдять ще до настання зими. Рецепт дуже вдалий і смачний. Кабачки за цим рецептом навіть чимось нагадують м'ясо.