Щойно спробувала новий рецепт: готую маринад і заливаю печериці. Виходить ідеальна закуска під “100 грам”

Мариновані печериці в домашніх умовах – це смачна і проста закуска, яка відмінно підходить як для буднів, так і для святкових заходів. Їх просто готувати, а смак приємно вражає.

Мариновані печериці – це прекрасна закуска та додаток до будь-якого столу. Вони мають багатий смак, аромат і текстуру, які викликають апетит і приносять задоволення. Готувати мариновані печериці в домашніх умовах легко і без зайвого клопоту. В цій статті ми поділимося з вами рецептом, який дозволить вам насолоджуватися цією смачною стравою в будь-який час.

Мариновані печериці в домашніх умовах
Мариновані печериці в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Печериці – 500 г
  • Цибуля – 1 середня цибулина, нарізана на півкільця
  • Часник – 3-4 зубчики, нарізані тонкими кружечками
  • Вода – 1 склянка
  • Оцет – 1/2 склянки
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Чорний перець горошком – 1/2 чайної ложки
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Сухий розмарин – 1/2 чайної ложки
  • Сушена паприка – за смаком (необов’язково)

Приготування:

Промийте печериці під холодною водою, обсушіть паперовими рушниками. Великі печериці можна нарізати навпіл або четвертинки, щоб вони краще увібрали смак маринаду. Нарізайте цибулю на півкільця і часник на тонкі кружечки.

В глибокій каструлі змішайте воду, оцет, цукор, сіль, чорний перець горошком, лавровий лист, сухий розмарин і сушену паприку (якщо використовуєте). Доведіть до кипіння на середньому вогні, помішуючи, щоб розчинити цукор і сіль. Після закипання зменшіть вогонь і варіть маринад ще 5-7 хвилин, щоб аромати поєдналися між собою.

Як приготувати вдома мариновані печериці на закуску
Як приготувати вдома мариновані печериці на закуску

Додайте печериці, цибулю і часник у каструлю з маринадом. Тримайте до закипання і варіть на помірному вогні протягом 5-6 хвилин. Зніміть з вогню і дайте маринованим печерицям охолонути до кімнатної температури.

Переложіть мариновані печериці разом з маринадом у стерилізовані банки або контейнери. Зберігайте в холодильнику до 1-2 тижнів. Чим довше вони стоять в маринаді, тим насиченіший стане їх смак. Гриби можна подавати як окрему закуску, а також використовувати, як інгредієнт до салатів.

Популярне

Схожі статті

“Я повернувся замість Винника”: Дан Балан планує захопити увагу вовчиць, допоки Олег за кордоном

Дан Балан та Олег Винник 24 лютого 2022 року перебували в Україні. Обоє виїхали й практично не спілкувалися з шанувальниками. Молдовський співак уже повернувся й тепер претендує на фанаток-вовчиць.

52-річний Ектор Хіменес-Браво зізнався, що стане дідусем і показав знімки з УЗД: “Моєму щастю немає меж”

Ектор Хіменес-Браво розсекретив знімок УЗД та нарешті поділився приємною новиною зі своєю аудиторією. На це чекали прихильники вже декілька років та питали шеф-кухаря: коли вже?

Лише в 50 років дізналася, що все життя неправильно смажила картоплю. Випросила в ресторані рецепт, як треба

Картоплю на обід чи вечерю смажать усі. От тільки не всім відомі кілька важливих секретиків, від яких страва стає хрумкою та золотавою, а не якоюсь безбарвною масою, що злиплася.