Кисле молоко та “втоплені” ягоди не виливаю! Готую пиріг ніжний, як дотик мами! Рецепт без міксера

Якщо у вас вдома є прокисше молоко і "втомлені" ягоди, не спішіть їй викидати. З цих продуктів вийде неймовірно ніжний і соковитий пиріг, який ще й готується легко!

Молоді господині зараз часто дозволяють викидати продукти, які не доїли, або які тільки почали псуватися. Втім, наші мами та бабусі не могли собі цього дозволити, адже все коштує грошей. Кмітливі господині придумали, як використати прокисше молоко і не зовсім свіжі ягоди, які вже пустили сік.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний пиріг з ягодами. Ви можете приготувати його на кефірі, а можете використати прокисше молоко. Також можна використовувати різні ягоди: свіжі, заморожені, “втомлені”.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 180 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • кефір – 250 мл;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • борошно – 260 г;
  • ягоди – 100 г в середину + 50 г зверху.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, ваніль і добре розмішуємо вінчиком. Далі вливаємо кефір, або прокисше молоко і знову добре перемішуємо.

У 2 прийоми вводимо у миску просіяне борошно разом з розпушувачем тіста. Добре вимішуємо все вінчиком, щоб не було грудочок.

Беремо 100 грам будь-яких ягід. Підійте полуниця, молина, чорниця, смородина та інші. Якщо ваші ягоди пустили сік, його треба повністю відцідити. Перекладаємо ягоди до тіста  і вмішуємо їх ретельно.

Рецепт пухкого пирога з ягодами на кефірі
Рецепт пухкого пирога з ягодами на кефірі

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо олією. Виливаємо у форму тісто і зверху викладаємо ще 50 г ягід.

Зарання розігріваємо форму до температури 180 градусів. Випікаємо пиріг 40-45 хвилин до готовноситі.

Готовий пиріг виймаємо з духовки і залишаємо повністю охолонути у формі. За бажанням присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Топ-5 скажених зачісок Катерини Осадчої, які стали предметом обговорень в “Інтернеті”: Горбунов в ауті

Які найепатажніші зачіски мала Катерина Осадча перед публікою, які досі пригадує та обговорює аудиторія: шахи та хліб, цікавий підхід до створення образу на подію.

“Цілувався зі мною”: Ксенія Мішина показала, заради кого проробила довгий шлях з України до США

Ксенія Мішина з сином та друзями відбула до США, щоб провести майстер-клас. Заразом вирішили помилуватися краєвидами. Коли Нью-Йорк набрид, відбули до Лос-Анджелесу. Тут трапилися свої пригоди.

На це питання не змогли відповісти навіть знатоки “Що? Де? Коли?”: стосується правильного складу “Окрошки”

Окрошка має не тільки довгу історію, а й безліч рецептів, за якими можна комбінувати та готувати цей холодний суп. Які інгредієнти були у першій окрошці в історії?