Пухкий йогуртовий торт без борошна я назвала “Хмаринка”: готую подругам на чай, а вони без рецепта не йдуть

Пухкий йогуртовий торт без борошна – це не просто десерт, а справжнє кулінарне мистецтво. Завдяки простому рецепту та доступним інгредієнтам ви зможете легко його приготувати.

Тож, зустрічайте пухкий йогуртовий торт без борошна – справжня знахідка для любителів домашньої випічки. Цей десерт ідеально підходить для чаю або кави, завдяки своїй текстурі та ніжному смаку він нагадує хмаринку.

Інгредієнти

  •  5 яєчних жовтків
  •  40 г цукру (3 столові ложки)
  •  Пакетик ваніліну
  •  60 г кукурудзяного крохмалю
  •  500 г грецького йогурту
  •  3 г розпушувача (1/2 чайної ложки)
  •  5 яєчних білків
  •  40 г цукру

Приготування

Спочатку відокремте яєчні жовтки від білків та збийте їх з 40 г цукру до утворення світлої, пухкої маси. Додайте ванілін для аромату.

В окремій мисці змішайте кукурудзяний крохмаль та розпушувач. Поступово всипайте цю суміш до жовтків, продовжуючи збивати до однорідної консистенції.

Тепер покладіть грецький йогурт до яєчно-цукрової маси та ретельно перемішайте. Маса повинна стати гладкою та кремоподібною.

Збивайте яєчні білки, поступово додаючи цукор, до утворення густої, стійкої піни. Це забезпечить пухку текстуру торта. Після того обережно з’єднайте збиті білки з йогуртовою масою, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору, щоб зберегти легкість та повітряність тіста.

Застеліть роз’ємну форму для випікання пергаментним папером та злегка змастіть олією, а тоді вилийте готову суміш у форму, розрівнюючи поверхню.

Розігрійте духовку до 180°C і випікайте торт протягом 55 хвилин або до золотистого кольору. Готовність перевіряйте зубочисткою – вона повинна виходити сухою.

Готовій випічці дайте повністю охолонути у формі перед тим, як виймати. Це допоможе зберегти структуру.

Пухкий йогуртовий торт без борошна

Перед подачею ви можете прикрасити торт свіжими ягодами, фруктами або злегка посипати цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

“Схожа?”: 48-річна Марічка Падалко показала, як виглядала 20 років тому — Соболєва та дітей ще не було

Марічка Падалко — нині одна з найвідоміших телеведучих України опублікувала своє архівне фото 20-річної давнини, коли її ім'я ще тільки починало набирати обертів у медіапросторі. 

Недарма “чорнобривці посіяла мати”. Ви не повірите: розкішне “ігристе” готую з улюблених квітів свого садка

Це дуже оригінальний спосіб використання чорнобривців, які ви вирощуєте та збираєте у власному садку. Спробуйте приготувати цей напій і здивуйте ним своїх рідних чи друзів.

“Я був Наталчиним гримером”: Олексій Залевський розповів про скандали та дружбу з Наталією Могилевською

Історія стосунків з Наталією Могилевською, про яку розповів в інтерв'ю Олексій Залевський — це нагадування про те, що у світі слави та зіркових інтриг немає нічого постійного.