facebook

Раніше обходила цю рибу стороною, бо не подобався запах. Та от знайшла чудовий рецепт і тепер готую щотижня!

Мойва – це риба, яка заслужила свою популярність завдяки доступності, поживній цінності та смаку. Однак, багато хто уникає її приготування через специфічний запах.

Проте існує простий і геніальний спосіб приготувати мойву без запаху, зберігаючи при цьому її користь і смак. Цей рецепт дозволить вам насолоджуватися цією смачною рибою без неприємних наслідків для кухні.

Інгредієнти

  • Мойва – 1 кг
  • Кукурудзяний крохмаль – 3 столові ложки з гіркою
  • Сіль, перець, мелений коріандр – на смак
  • Сушений часник – 1 чайна ложка
  • Куркума – 0,5 чайної ложки
  • Паприка – 0,5 чайної ложки
  • Рослинна олія для змащування

Приготування

Ретельно промийте мойву під холодною водою, видаляючи голову та нутрощі. Це допоможе позбутися зайвих запахів та зробить рибу більш приємною на смак, а потім обов’язково просушіть кожну паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу. Завдяки цьому спеції краще проникнуть в рибу.

У великій мисці змішайте кукурудзяний крохмаль, сіль, перець, мелений коріандр, сушений часник, куркуму та паприку. Ця ароматна суміш не тільки додасть смаку, але й допоможе зменшити запах риби.

Обваляйте кожну рибину у приготовленій суміші спецій та крохмалю, щоб вона рівномірно покрила мойву. А ще краще покладіть її у пакет зі спеціями та добре струсіть його.

Тепер змастіть деко рослинною олією, щоб риба не прилипала під час приготування. Ви також можете використати пергаментний папір для додаткової зручності. Викладіть мойву на деко в один шар, щоб вона рівномірно приготувалася та змастіть олією.

Як приготувати мойву без запаху

Заздалегідь розігрійте духовку до 200°C. Запікайте рибку протягом 20-25 хвилин, поки вона не стане золотистою і хрусткою. Якщо бажаєте, можна перевернути її на інший бік за півдороги, щоб обидві сторони були рівномірно підрум’янені.

Готову мойву можна подавати як гарячою, так і охолодженою. Вона чудово поєднується з лимонними часточками, свіжою зеленню та улюбленими соусами.

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.