Раніше обходила цю рибу стороною, бо не подобався запах. Та от знайшла чудовий рецепт і тепер готую щотижня!

Мойва – це риба, яка заслужила свою популярність завдяки доступності, поживній цінності та смаку. Однак, багато хто уникає її приготування через специфічний запах.

Проте існує простий і геніальний спосіб приготувати мойву без запаху, зберігаючи при цьому її користь і смак. Цей рецепт дозволить вам насолоджуватися цією смачною рибою без неприємних наслідків для кухні.

Інгредієнти

  • Мойва – 1 кг
  • Кукурудзяний крохмаль – 3 столові ложки з гіркою
  • Сіль, перець, мелений коріандр – на смак
  • Сушений часник – 1 чайна ложка
  • Куркума – 0,5 чайної ложки
  • Паприка – 0,5 чайної ложки
  • Рослинна олія для змащування

Приготування

Ретельно промийте мойву під холодною водою, видаляючи голову та нутрощі. Це допоможе позбутися зайвих запахів та зробить рибу більш приємною на смак, а потім обов’язково просушіть кожну паперовими рушниками, щоб прибрати зайву вологу. Завдяки цьому спеції краще проникнуть в рибу.

У великій мисці змішайте кукурудзяний крохмаль, сіль, перець, мелений коріандр, сушений часник, куркуму та паприку. Ця ароматна суміш не тільки додасть смаку, але й допоможе зменшити запах риби.

Обваляйте кожну рибину у приготовленій суміші спецій та крохмалю, щоб вона рівномірно покрила мойву. А ще краще покладіть її у пакет зі спеціями та добре струсіть його.

Тепер змастіть деко рослинною олією, щоб риба не прилипала під час приготування. Ви також можете використати пергаментний папір для додаткової зручності. Викладіть мойву на деко в один шар, щоб вона рівномірно приготувалася та змастіть олією.

Як приготувати мойву без запаху

Заздалегідь розігрійте духовку до 200°C. Запікайте рибку протягом 20-25 хвилин, поки вона не стане золотистою і хрусткою. Якщо бажаєте, можна перевернути її на інший бік за півдороги, щоб обидві сторони були рівномірно підрум’янені.

Готову мойву можна подавати як гарячою, так і охолодженою. Вона чудово поєднується з лимонними часточками, свіжою зеленню та улюбленими соусами.

Популярне

Схожі статті

“Життя змінилося у класну сторону”: Віталій Козловський розповів про стосунки з дружиною після появи малюка

Сім місяців тому у популярного співака Віталія Козловського народився син Оскар. Про те, як малюк змінив життя та погляди батька на світ, чоловік розповів у короткому інтерв'ю.

“У мене в голові не вкладається”. Світоліна зізналася Притулі, що її вразило після повернення до України

Відома українська спортсменка Еліна Світоліна розповіла про ситуацію, з якою зіткнулась після повернення в Україну. Зірка була неприємно здивована.

Їхніх обраниць ми ніколи не бачили, хоча вони є: Пономарьов, Коляденко-молодший, Суханов не показують дружин

Деякі знамениті чоловіки позиціюють себе як самотні вовки, хоча насправді мають свої половинки, з якими живуть у мирі й злагоді не один рік. От тільки облич цих щасливиць ми ніколи не бачили.