Смачніше нічого не їла! Готую 7 раз на тиждень і не набридає: маринований перець на закуску за рецептом мами

Легко, просто та смачно - повторити зможе кожен. Ідеальна страва для гарніру на святковий стіл - маринований перець буде пасувати як до картоплі, так й до рису та мʼяса.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг перцю
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • 200 мл води
  • 40 г цукру
  • 1 шт лаврового листа
  • 10 горошин чорного перцю
  • 1 ч.л. з гіркою солі
  • 50 мл яблуневого оцту

Спосіб приготування:

Беремо 8 перців (1,5 кг вагою), перекладаємо їх на пергамент на противень. Змащуємо перці олією за допомогою кухонного пензлика.

Нагріваємо духовку, випікаємо при 220 градусів приблизно 20 хвилин – до мʼякості перцю. Якщо ваш перець підрумʼянився або підгорів – не хвилюйтесь, це буде навпаки більш смачно.

Нарізаємо 1 пучок кропу та 1 пучок петрушки на дуже дрібні шматочки. Перемішуємо між собою нарізані трави.

Беремо сотейник та наливаємо в нього 200 грамів води – це буде наш маринад. Додаємо 40 грамів цукру, 1 лавровий лист, 10 горошин перцю, 1 чайну ложку з гіркою солі. Ставимо це все на вогонь та доводимо до кипіння. Після цього варимо приблизно хвилин 5.

Коли зняли маринад з вогню, наливаємо в нього 50 мл яблуневого оцту.

Беремо місткість, в якій будемо маринувати наш перець, вона має бути глибокою. Викладаємо на самий низ частину зелені, аби покрити весь шар. І тепер викладаємо по одному перцю.

Рецепт приготування маринованого перцю на закуску. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування маринованого перцю на закуску. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Посипаємо зверху кропом та петрушкою та викладаємо другий шар. Зверху посипаємо останньою частиною зелені. Якщо у вас на пергаменті залишився сік з перцю, то його також зливаємо у місткість для маринаду.

Заливаємо зверху маринад, який ми варили. Важливо, щоб він покрив повністю перці, тому вони мають лежати щільно. Тепер накриваємо кришкою наш маринад, чекаємо, поки все охолоне, а потім ставимо його до холодильника – на ніч, щоб перець добре промаринувався.

Ми отримуємо ніжніші перці з кисло-солодким присмаком, де зелень додає свою «перчинку». Ідеально доповнення до смаженого мʼяса – шашлику або до пюре. Нехай смакує!

Рецепт приготування маринованого перцю на закуску
Рецепт приготування маринованого перцю на закуску. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

“Повернули пташенят до родинного гнізда”: Марічка Падалко, Оля Полякова, Джамала привезли нащадків до Києва

У лютому-березні 2022 року українці масово вивозили дітей за кордон. Вчинили так і Марічка Падалко, Оля Полякова, Джамала. Та нині передумали й повернули малечу назад.

Золота медалістка і відмінниця, якій цілували руки: дружина Дмитра Гордона розповіла про своє перше кохання

Дружина Дмитра Гордона Олеся Бацман розповіла у своєму інтерв'ю, яке було її перше кохання та як їй цілували руки у дошкільні часи, коли вона була ще зовсім маленькою.

Смачні та ніжні курячі котлетки з додаванням кабачку: ідеально підійдуть до гарніру на обід або вечерю

Кабачки – ідеальний продукт влітку, який можна приготувати у безлічі різних варіантів. А чи пробували ви готувати курячі котлети з кабачком? Спробуйте обов'язково цей рецепт, поки кабачки у продажі.