facebook

Смачніше нічого не їла! Готую 7 раз на тиждень і не набридає: маринований перець на закуску за рецептом мами

Легко, просто та смачно - повторити зможе кожен. Ідеальна страва для гарніру на святковий стіл - маринований перець буде пасувати як до картоплі, так й до рису та мʼяса.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг перцю
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок петрушки
  • 200 мл води
  • 40 г цукру
  • 1 шт лаврового листа
  • 10 горошин чорного перцю
  • 1 ч.л. з гіркою солі
  • 50 мл яблуневого оцту

Спосіб приготування:

Беремо 8 перців (1,5 кг вагою), перекладаємо їх на пергамент на противень. Змащуємо перці олією за допомогою кухонного пензлика.

Нагріваємо духовку, випікаємо при 220 градусів приблизно 20 хвилин – до мʼякості перцю. Якщо ваш перець підрумʼянився або підгорів – не хвилюйтесь, це буде навпаки більш смачно.

Нарізаємо 1 пучок кропу та 1 пучок петрушки на дуже дрібні шматочки. Перемішуємо між собою нарізані трави.

Беремо сотейник та наливаємо в нього 200 грамів води – це буде наш маринад. Додаємо 40 грамів цукру, 1 лавровий лист, 10 горошин перцю, 1 чайну ложку з гіркою солі. Ставимо це все на вогонь та доводимо до кипіння. Після цього варимо приблизно хвилин 5.

Коли зняли маринад з вогню, наливаємо в нього 50 мл яблуневого оцту.

Беремо місткість, в якій будемо маринувати наш перець, вона має бути глибокою. Викладаємо на самий низ частину зелені, аби покрити весь шар. І тепер викладаємо по одному перцю.

Рецепт приготування маринованого перцю на закуску. Фото: YouTube-канал Alina FooDee
Рецепт приготування маринованого перцю на закуску. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Посипаємо зверху кропом та петрушкою та викладаємо другий шар. Зверху посипаємо останньою частиною зелені. Якщо у вас на пергаменті залишився сік з перцю, то його також зливаємо у місткість для маринаду.

Заливаємо зверху маринад, який ми варили. Важливо, щоб він покрив повністю перці, тому вони мають лежати щільно. Тепер накриваємо кришкою наш маринад, чекаємо, поки все охолоне, а потім ставимо його до холодильника – на ніч, щоб перець добре промаринувався.

Ми отримуємо ніжніші перці з кисло-солодким присмаком, де зелень додає свою «перчинку». Ідеально доповнення до смаженого мʼяса – шашлику або до пюре. Нехай смакує!

Рецепт приготування маринованого перцю на закуску
Рецепт приготування маринованого перцю на закуску. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.