Лише в 50 років дізналася, що все життя неправильно смажила картоплю. Випросила в ресторані рецепт, як треба

Картоплю на обід чи вечерю смажать усі. От тільки не всім відомі кілька важливих секретиків, від яких страва стає хрумкою та золотавою, а не якоюсь безбарвною масою, що злиплася.

Смажена картопля – настільки універсальна страва, що її не обов’язково використовувати як гарнір. Можна поставити на стіл велику сковорідку з підсмаженими скибочками та наїстися досхочу.

От тільки шеф-кухарі знають, як правильно робити цю страву. Й сьогодні вони з нами поділяться власними лайфхаками. Щоб картопелька вдало підсмажилася, треба обирати сорти з низьким вмістом крохмалю, тобто рожеві чи жовті бульби.

Як правильно смажити картоплю

Клубні мають бути гладенькими та однакового розміру. Так легко нарізати на шматочки. Пательня має бути чавунною з високими стінками. Якщо у вас з антипригарним шаром, то обирайте сковорідку з товстим дном.

Як правильно смажити картоплю

Олію беріть рафіновану. Можна також смажити на вершковому маслі чи на курячому жирі. Або ж застосувати копчений бекон тощо. Шматочки мають бути завтовшки 7-8 мм. Якщо полюбляєте хрумку скоринку, то краще нарізати соломкою.

Щоб позбавити картоплю зайвого крохмалю, залийте нарізані часточки водою та витримайте пів години. Після цього просушіть та відправляйте на пательню. Вона має бути розігрітою з уже розплавленим жиром. Олія повинна шкварчати.

Як правильно смажити картоплю

Бажано не накладати картоплю по самі бортики місткості, адже потрібно буде перемішувати шматочки. Вогонь тримайте на середньому рівні. Перші 5 хвилин не торкайтеся до сковорідки. Кришкою також не накривайте.

Як правильно смажити картоплю

Таким чином удасться досягти карамельної скоринки на дні. Потім перемішайте, щоб на дні опинилися інші шматочки. Знову залиште на 5 хвилин, лише тоді переверніть. Отак і смажте з інтервалами 20-25 хвилин.

За 5 хвилин до готовності посоліть. Можете накрити кришкою, щоб страва дійшла. Але не щільно притискайте, щоб не зіпсувати смажену страву паром. Подавайте смажену картоплю з зеленню та овочами.

Популярне

Схожі статті

Знайшла рецепт, який сподобався з першого разу: квашу огірки тепер тільки так, бо виходять дуже хрусткими

Квашені огірки – це справжня класика української кухні, яка не залишає байдужим нікого. Смак та хрумкість цього продукту часто залежать від тонкощів рецепта.

Зростом майже з маму: Марічка Падалко після тривалої розлуки зустрілась зі своєю молодшою дочкою Катрусею

Марічка Падалко поділилася зі своїми шанувальниками радісною новиною: зараз, коли всі діти знову вдома, родина нарешті може насолоджуватися спільним часом і планувати своє майбутнє.

Якби не пояснила, не впізнали б: Олена Мозгова показала рідкісне фото легендарного батька — юний та стрункий

Олена Мозгова поділилася зі своїми прихильниками у соціальних мережах рідкісним архівним фото свого батька, яке прокоментувала лише одним словом "Тато".