Підсіла на хек за цим рецептом і не можу перестати його готувати: більше не треба смажити рибу. Ну вау!

Простий, швидкий та дієтичний рецепт приготування риби. Вам сподобається цей спосіб приготування, від якого неможливо відірватись. Ідеально смакує до будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

  • 1 кг риби хек
  • Вода
  • 2-3 шт лаврового листа
  • 9-10 горошин чорного перцю
  • Сіль за смаком
  • 1 шт цибулі
  • 1 шт моркви
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 склянка рибного бульйону
  • 150 г сметани
  • Дрібка цукру
  • Спосіб приготування:

Попередньо зачищуємо рибу від луски, обрізаємо всі плавники на спині, по боках, прибираємо голову та хвіст. Вичищаємо все всередині.

Далі нарізаємо рибу на декілька частин – 3-4, шматки мають бути великими.

Беремо велику каструлю та перекладаємо туди рибу, кладемо пару лаврових листів, 9-10 горошин чорного перцю, солимо та заливаємо водою, аби вся риба була покрита.

Розігріваємо плиту на середньому вогні та ставимо каструлю з рибою під кришкою на вогонь. Після закипання – варимо до 15 хвилин до готовності риби.

Очищену цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Одну моркву натираємо на крупній терці або ріжемо соломкою – як вам зручніше.

Тепер обсмажуємо цибулю на рослинній олії разом із морквою. Спочатку лише цибулю – до прозорого стану, а потім вже додаємо моркву. Додаємо 1 столову ложку борошна та перемішуємо все силіконовою лопаткою. Після цього обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

Коли риба готова – перекладаємо її на окремо тарілку. Бульйон з неї не виливаємо – нам потрібно процедити його через сито та залишити. Далі переливаємо його до цибулі з морквою. І додаємо сметану 150 грамів, жирністю 20% (або можете додати замість сметани сливки). Якщо у вас сметана має кислий присмак – можете додати трохи цукру.

Рецепт приготування дієтичної риби без смаження
Рецепт приготування дієтичної риби без смаження. Фото YouTube- канал Alina FooDee

До нашої суміші додаємо 1 лавровий лист, пару горошин чорного перця та трохи цукру за смаком.

Коли риба охолонула – потрібно позбутися всіх кісток. Готові кусочки викладаємо на пательню в наш соус, накриваємо кришкою та залишаємо протушкуватись хвилин 5.

До цієї ніжної риби ідеально може підійти будь-який гарнір за вашим смаком – як каші, так й картопля. Риба танить у роті й за допомогою соуса має ніжний та приємний смак. Пробуйте готувати та насолоджуйтесь смачною рибою. Нехай смакує!

Рецепт приготування дієтичної риби без смаження
Рецепт приготування дієтичної риби без смаження. Фото YouTube- канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.

Дмитро Жук більше не у фаворі: 30-річний хлопець з Америки зайняв місце в житті та серці Тіни Кароль

Не кожен вміє постійно триматися на вершині уваги. Але це точно не про Тіну Кароль. Варто лише співачці з'явитися на публіці поруч із чоловіком, як одразу починаються здогадки про новий роман.