Нереально смачний рецепт на вечерю: печені баклажани з фаршем та овочам – від цієї смакоти не відірватися

Ідеальний варіант до вечері: печені баклажани з фаршем та овочами, який робиться дуже просто із доступних продуктів – швидко, смачно та корисно. Спробуйте приготувати.

Інгредієнти:

  • 500 г баклажанів
  • 500 г фаршу
  • 2 шт цибулі
  • Сіль та спеції за смаком
  • Пучок базиліка або кінзи, або петрушки (що більше любите)
  • 1 ст.л. кетчупу
  • 0.5 ч.л. коріандру
  • 1 шт моркви
  • 0.5 солодкого перцю
  • 2 шт помідора
  • 2 зубчики часнику

Спосіб приготування:

Бажано обрати баклажани, які будуть рівномірної форми. Нарізаємо баклажани кільцями – широкими, приблизно 1 см товщиною. Розкладаємо наші кільця на поверхню та підсолюємо за смаком. Якщо у вас баклажани мають гіркуватість, їх потрібно попередньо потримати у воді хвилин 30.

Нам потрібно зробити з м’яса фарш (це може бути будь-яке м’ясо) або ви можете купити вже готовий фарш. До готового фаршу додаємо одну цибулю нарізану на дрібні шматочки.

Далі нарізаємо дрібно зелень – базилік, якщо не любите його, можете замінити на щось інше – кінза або петрушка. І тепер додаємо її до фаршу

Підсолюємо фарш та додаємо спеції – пів чайної ложки сушеного часнику, 1 столову ложку кетчупу, пів чайної ложки коріандру – все ретельно перемішуємо та залишаємо фарш настоятись.

Другу цибулю нарізаємо на дрібні кубики, теж саме робимо із морквою. Нарізаємо мілко половину солодкого перця і також дрібно наріжемо, а потім, те саме і з помідорами.

Розігріваємо пательню на середньому вогні, додаємо на неї олію та цибулю – смажимо. Майже одразу пересипаємо моркву, через хвилини 3-4 – солодкий перець.

Тепер, поки овочі смажаться, беремо наші баклажани та викладаємо на кожний шматочок фарш, за допомогою звичайної ложки. І перекладаємо у місткість, в якій будемо запікати.

Рецепт приготування баклажанів з фаршем та овочами
Рецепт приготування баклажанів з фаршем та овочами. Фото YouTube- канал Alina FooDee

Потім додаємо помідори до овочів, які смажаться та тримаємо ще декілька хвилин на вогні.

Подрібнюємо 2 зубчики часнику та додаємо до смажених овочів. Якщо помідор дав дуже мало соку – додайте звичайної води на пательню. Солимо та додаємо спеції.

Готові овочі переливаємо до форми, в якій будемо запікати  зверху викладаємо баклажани.

Тепер ми маємо пропекти у духовці при температурі 180 градусів хвилин 45-50.

Ми отримали ніжний, смачний баклажан з овочами та фаршем, який підійде ідеально до вашої вечері. Пробуйте готувати, нехай смакує!

Рецепт приготування баклажанів з фаршем та овочами. Фото YouTube- канал Alina FooDee
Рецепт приготування баклажанів з фаршем та овочами. Фото YouTube- канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Ніхто й ніколи не бачив жодного з її обранців: Леся Нікітюк вигадує романтичні стосунки з чоловіками?

Леся Нікітюк — одна з найбільш харизматичних і жартівливих ведучих. Але є одне питання, яке не дає спокою її шанувальникам: де ж таємничий "хтось", з яким вона нібито перебуває у стосунках? 

Ох, який смачний рецепт я знайшла: шоколадний торт з млинців із заварним кремом. Просто, смачно і красиво!

Цей десерт створює враження, ніби ви витратили години на його приготування, хоча насправді все значно простіше, ніж здається. Торт має показний вигляд, тож не соромно подати його й на святковий стіл.

Дмитро Жук більше не у фаворі: 30-річний хлопець з Америки зайняв місце в житті та серці Тіни Кароль

Не кожен вміє постійно триматися на вершині уваги. Але це точно не про Тіну Кароль. Варто лише співачці з'явитися на публіці поруч із чоловіком, як одразу починаються здогадки про новий роман.