facebook

Швидко та оригінально: як приготувати найніжніший заливний пиріг із кабачків – рецепт моєї бабусі

Смачний, ніжний і соковитий – саме такий виходить кабачковий заливний пиріг по цьому рецепту. Готується він дуже просто з доступних продуктів.

Заливні пироги – мабуть найпростіший варіант випічки. Тісто готується просто: без міксера, вимішування та інших маніпуляцій. Просто все змішав і залив тістом начинку.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний варіант заливного пирога з кабачком у тісті і начинкою з варених яєць і зеленої цибулі. Просто, смачно і доступно!

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • борошно – 300 г;
  • яйця – 3 шт;
  • кефір – 250 г;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • кабачок – 300 г;
  • розпушувач тіста – 2 ч.л;
  • олія – 50 мл.

Для начинки:

  • варені яйця – 4 шт;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • сіль, перець за смаком;
  • кунжут за бажанням.

Спосіб приготування:

Кабачок натираємо на тертку, солимо, перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин.

В цей час готуємо тісто. У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо кефір, сіль, цукор, олію і добре розмішуємо вінчиком. Всипаємо борошно і розпушувач тіста. Розмішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.

Натертий кабачок добре відтискаємо від соку і додаємо до тіста і перемішуємо. Виходить в’язке тісто, яке трішки густіше ніж класичне тісто на оладки.

Рецепт смачного і ніжного заливного пирога з кабачками
Рецепт смачного і ніжного заливного пирога з кабачками

Для начинки варені яйця нарізаємо кубиком та змішуємо з дрібно нарізаною зеленою цибулею. До начинки додаємо сіль, перець і перемішуємо.

Беремо форму для випікання і змащуємо її олією. На дно форми викладаємо половину всього тіста. Далі на тісто рівномірно викладаємо начинку і заливаємо тістом, що залишилося. За бажанням пиргі посипаємо кунжутом.

Рецепт смачного і ніжного заливного пирога з кабачками
Рецепт смачного і ніжного заливного пирога з кабачками

Зарання розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Випікаємо пиріг приблизно 50 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Готовий пиріг ріжемо порційними шматочками і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?

Одні просять, щоб було що випити, інші – коней: що є у райдері Полякової, Каменських та інших артистів

Кожен артист висуває певні вимоги до організаторів концерту, куди їх запрошують. Ці вимоги називаються райдер. Окрім звичайних речей деякі артисти замовляють щось дійсно неординарне.

Дружина Романа Сасанчина, який переміг у “Голосі країни 10”, виплеснула свої емоції: “Дикий істеричний плач”

За родинним життям Романа Сасанчина стежить чимало людей після того, як молодик здобув перемогу в "Голосі країни". Дружина Іванна теж частенько виходить на зв'язок, розповідаючи про власні проблеми.

“Квартет вкупі”: Юрій Горбунов і Катерина Осадча замилували мережу цим фото. Дітки схожі, як 2 краплі води

Знаменитий український телеведучий Юрій Горбунов замилував мережу світлиною з родиною у повному складі. Ведучий не часто ділиться особистим життям, тому фото викликало безліч відгуків у мережі.

Зірка “Дизель Шоу” Яна Глущенко згадала жінку, за якою плакала вся країна: Марини Поплавської немає 6 років

20 жовтня 2018 року назавжди стало для акторів "Дизель Шоу" чорним днем. Адже саме тоді водій автобуса, в якому поверталися з гастролей, не впорався з керуванням. Підсумок став трагічним.