facebook

Кабачки з гірчицею та часником у банках на зиму: скільки б не закрила, все мало. Ділюсь перевіреним рецептом

Кабачки з гірчицею та часником – це відмінний спосіб зберегти літні овочі й насолоджуватися їхнім смаком протягом зими. Цей рецепт дозволяє отримати пікантний, ароматний і дуже смачний продукт.

Ця страва вирізняється своїм пікантним смаком і ароматом, завдяки чому вона стане прекрасним доповненням до будь-якої трапези. В цій статті ми розповімо, як правильно приготувати кабачки з гірчицею та часником у банках на зиму.

Інгредієнти

  • Кабачки – 2 кг
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Кріп (свіжий) – 1 пучок
  • Гірчичні зерна – 1 ст. ложка
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1 ст. ложка
  • Оцет (9%) – 100 мл
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – 10-15 шт.

Приготування

Кабачки з гірчицею та часником у банках на зиму

Кабачки промийте й відчистьте від шкірки (якщо вона товста), а потім наріжте їх середніми брусочками. З зубчиків часнику зніміть лушпиння і наріжте тонкими пластинками, кріп дрібно нашаткуйте.

Тепер у великій мисці змішайте нарізані кабачки, часник та кріп. Додайте гірчичні зерна і ретельно перемішайте.

Далі приготуйте маринад. Для цього у каструлі доведіть воду до кипіння. Всипте цукор, сіль, покладіть лавровий лист і чорний перець. Прокип’ятіть 2-3 хвилини, щоб спеції віддали свій аромат, після чого зніміть каструлю з вогню і додайте оцет. Добре перемішайте.

Залийте кабачки підготовленим маринадом та залиште їх маринуватися на 3 години, періодично перемішуючи.

Коли час сплине, розкладіть мариновані овочі по підготовлених банках, заповнюючи їх разом з маринадом.

Далі проведіть пастеризацію. У великій каструлі нагрійте воду до кипіння й поставте банки з кабачками у каструлю, накривши кришками (але не закручуючи їх). Тримайте їх так протягом 12 хвилин у киплячій воді, а тоді обережно вийміть і герметично закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і залиште остигати при кімнатній температурі.

Коли вони повністю охолонуть, їх можна зберігати в прохолодному, темному місці. Кабачки з гірчицею та часником будуть готові до вживання через 2-3 тижні, але вони збережуть свій смак і аромат протягом усього року.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?