Дуже смачна закуска з баклажанів у кетчупі, яка ідеально підійде на будь-який стіл: гості аж записали рецепт

Швидка, смачна та без шкоди здоров'ю закуска, яку ви ще не пробували? Поки сезон овочів та баклажани ще є у продажі, цю закуску потрібно обов'язково приготувати, бо від неї не відірватися.

Смачна, проста та нереально смачна закуска, яка стане зіркою вашого столу, гості будуть у захваті від ваших кулінарних здібностей, ви сто відсотків здивуєте їх – закуска з баклажанів.

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів
  • 170 г кетчупа чилі
  • 100 г  води
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ст.л. оцту 6%
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • 10-15 горошин чорного перцю
  • 4 зубчики часнику

Спосіб приготування:

Миті баклажани нарізаємо на невеликі ломтики. Спочатку баклажан навпіл, потім ще раз кожну частину навпіл і нарізаємо ломтиками.

Беремо велику каструлю, щоб всі наші баклажани змогли туди поміститися. Висипаємо в неї 170 грамів кетчупу чилі, якщо бажаєте, щоб вони мали гірчинку. Або можна додати звичайний кетчуп.

Додаємо 100 грамів води, 2 столові ложки цукру, 1 чайну ложку солі, 3 столові ложки 6% оцту (якщо ви маєте лише 9% – 2 столові ложки), 3 столові ложки рослинної олії, 10-15 горошин чорного перцю. Все тепер маємо перемішати та отримати маринад.

Тепер перекладаємо баклажани у цю каструлю з маринадом і все знову перемішуємо.

Розігріваємо плиту та нагріваємо на середньому вогні. Ставимо каструлю на вогонь і варимо приблизно хвилин 7-8. Баклажани мають стати м’якими. Не забуваємо періодично перемішувати.

Беремо 4 зубчики часнику очищеного та маємо їх подрібнити – будь-яким зручним для вас способом.

Коли наші баклажани закипіли – перемішуємо обережно все силіконовою лопаткою та продовжуємо варити до м’якості на невеликому вогні.

Як наші баклажани стануть м’якими, додаємо до них часник і після варимо ще 2-3 хвилини під кришкою.

Після потрібно дати охолонути нашим баклажанам і після цього поставити каструлю в холодильник на години 3-4, в ідеалі –  на ніч, аби вони добре промаринувалися.

Ми отримали ароматну, соковиту та пікантну закуску, яка точно підкорить кожного – цей смак просто незабутній. Наші баклажани ідеально підійдуть до будь-якого гарніру – картопля, макарони, каша – будь-що. Насолоджуйтесь, нехай смакує!

Рецепт приготування закуски - баклажани у кетчупі
Рецепт приготування закуски – баклажани у кетчупі. Фото: YouTube-канал Alina FooDee

Популярне

Схожі статті

Стало відомо, хто придумав загадковий образ Клавдії Петрівни: автор любить українську літературу

Іноді несподіваним чином пізнаєш для себе щось нове. Як от образ загадкової Клавдії Петрівни, під псевдонім якої тривалий час успішно виступала Соломія Опришко.

Хто наразі став талісманом Тоні Матвієнко: сивочолий Мірзоян спостерігає за романом з Романом своєї дружини

Світ шоу-бізнесу завжди потребує сенсацій, і життя зірок неминуче опиняється під прицілом журналістів та фанатів. Кожен крок, погляд чи навіть випадкова зустріч можуть перетворитися на гарячу новину.

Шукала простий рецепт смачної здоби. Знайшла, спробувала, оцінила на всі 100: рогалики з яблуками у духовці

Часто хочеться напекти здобних смаколиків, але не всі рецепти здоби ідеальні. Сьогодні пропонуємо вам приготувати яблучні рогалики з тіста, яке вам точно сподобається.