facebook

Гості будуть вам обидві руки цілувати: рецепт торта “Червоний оксамит”, який стане зіркою будь-якого столу

Торт "Червоний оксамит" можна скуштувати не лише в кавʼярнях. Спробуйте приготувати його вдома самостійно та здивуйте близьких своїм кулінарним талантом.

Торт “Червоний оксамит” — це класичний американський десерт, який вражає своєю яскравою червоною окраскою та ніжним смаком. Його унікальна текстура та насичений колір роблять його ідеальним для будь-якого свята. Сьогодні ми поділимося з вами покроковим рецептом цього смачного торту, який стане прикрасою вашого святкового столу.

Рецепт торта Червоний оксамит, який вражає красою
Рецепт торта Червоний оксамит, який вражає красою

Інгредієнти для коржів:

  • 320 г борошна
  • 300 г цукру
  • 1 чайна ложка соди (без гірки)
  • 1 чайна ложка солі (без гірки)
  • 1 чайна ложка какао-порошку
  • 360 мл рослинної олії
  • 1 чашка (240 мл) кефіру або йогурту
  • 2 великих яйця
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка білого оцту
  • 0,5 столові ложки червоного харчового барвника

Для крему:

  • 450 г вершкового сиру кімнатної температури
  • 225 г несолоного вершкового масла кімнатної температури
  • 4 чашки (500 г) цукрової пудри
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Приготування:

Розігрійте духовку до 175 градусів. Підготуйте дві форми для випікання діаметром 23 см, змазавши їх маслом або вистеливши дно пергаментним папером.

В великій мисці змішайте борошно, цукор, соду погасіть оцтом, сіль і какао-порошок. В іншій мисці змішайте рослинну олію, кефір, яйця, ванільний екстракт і червоний харчовий барвник. Добре перемішайте до однорідної маси. Поступово додавайте сухі інгредієнти до вологих, помішуючи на низькій швидкості міксера або вручну, поки не отримаєте гладке тісто.

Як приготувати розкішний торт Червоний оксамит
Як приготувати розкішний торт Червоний оксамит

Розподіліть тісто між двома підготовленими формами. Випікайте в розігрітій духовці 25-30 хвилин, або поки шпажка, вставлена в центр коржа, не вийде чистою. Дайте коржам повністю охолонути в формах перед тим, як витягнути їх.

У великій мисці збивайте вершковий сир і масло на середній швидкості міксера до отримання гладкої та кремової маси. Поступово додавайте цукрову пудру, продовжуючи збивати на низькій швидкості. Після того як вся пудра буде додана, збільшіть швидкість міксера і збивайте до отримання пишного крему. Додайте ванільний екстракт і збивайте ще раз, поки все добре не змішається.

Якщо коржі виросли нерівномірно, зріжте верхівки, щоб вони були рівними. Помістіть один з коржів на сервірувальну тарілку або підставку для торту. Нанесіть шар крему на верхню частину коржа.

Торт Червоний оксамит вразить ваших гостей смаком і красою
Торт Червоний оксамит вразить ваших гостей смаком і красою

Покладіть другий корж зверху і нанесіть тонкий шар крему на всю поверхню торту, щоб закрити всі нерівності та присипте крихтами з обрізків. Помістіть торт у холодильник на 15-30 хвилин, щоб крем затвердів.

Дістаньте торт з холодильника і нанесіть решту крему рівномірно по всій поверхні торту. Використовуйте шпатель або ніж для нанесення крему, щоб зробити поверхню гладкою. Прикрасьте торт за своїм бажанням. Можна використовувати свіжі ягоди, шоколадні крихти або додатковий крем для створення візерунків.

Популярне

Схожі статті

“Свіжим вітром дмухає”: Марічка Падалко, Лідія Таран і Наталія Мосейчук зробили нові зачіски – імідж 1+1

Склад ведучих на 1+1 доволі стабільний. Глядачі настільки звикли до цих облич, що, здається, начебто вони зовсім не змінюються. Насправді це не так. Падалко, Таран, Мосейчук зробили інші зачіски.

Одна в бабусиній кофті, інша – як з червоної доріжки: Маша Єфросиніна та Оля Полякова показали свої образи

Знамениті "дівчата" Оля Полякова та Маша Єфросиніна вийшли разом у кіно та продемонстрували цікаві образи. Одна виглядає, наче копала картоплю, інша – як з червоної доріжки.

Таке хотів би вчудити кожен: Ольга Цибульська та MamaRika прокаталися на візочку у супермаркеті – 2 відео

Іноді так хочеться повернутися в дитинство й утнути щось таке, від чого адреналін зашкалюватиме. Наприклад, прокататися у візочку по супермаркету. Mamarika та Ольга Цибульська наважилися саме на це.

“Розквітла”: колега Лесі Нікітюк, який замінив Притулу, прокоментував її роман з хлопцем молодшим на 9 років

Не так давно знаменита телеведуча Леся Нікітюк привідкрила таємничу завісу та поділилася з шанувальниками імʼям свого обранця. Колега Лесі, Богдан Шелудяк, не залишився осторонь та дав свій коментар.

Мало хто наважиться одягти такі штани, але Даша Квіткова змогла: колір незвичайний, а ще й черевички чорні

Даша Квіткова, українська блогерка та інфлюенсерка, давно підкорила шанувальників ідеальним почуттям стилю. Нещодавно зірка показала, як правильно стилізувати широкі штани.

“Поради для тих, кому за 60”: як не стати “овочем”, щоб не бути тягарем для дітей та рідних

Зазвичай люди з віком починають переживати, що стають тягарем для власних дітей. Мовляв, безпорадні й не можуть допомагати, як раніше. Щоб уникнути подібної проблеми, дотримуйтеся цих порад.